Συνεντεύξεις

Κωνσταντινόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά στη Λατ. Αμερική και στη Ρωσία δεν υπάρχουν για να δανειστεί»

Κωνσταντινόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά στη Λατ. Αμερική και στη Ρωσία δεν υπάρχουν για να δανειστεί»

 «Ελπίζω, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου να μην ακούσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, τους οποίους το μόνο που ενδιαφέρει είναι να διαλύσουν την Παράταξη»

Για τις φήμες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΝΕΡΙΤ” .

«Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ, αλλά καταλαβαίνω και ακούω – και ελπίζω να διαψευστούν οι φήμες – ότι δεν θα κατέβει» είπε ο υφυπουργός αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό. Για να προσθέσει «λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά αν έχει πάρει τέτοιες αποφάσεις ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός, είναι δικαίωμά του, αλλά θα τις κρίνουμε την ώρα – ελπίζω να μην τις πάρει – που θα γίνουν πράξη αυτά. Ελπίζω όμως, να μην ακούσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, τους οποίους το μόνο που ενδιαφέρει είναι να διαλύσουν την Παράταξη».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο  συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε δηκτικά, λέγοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να καταλάβει ότι λεφτά στη Λατινική Αμερική και στη Ρωσία δεν υπάρχουν για να δανειστεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το δρόμο και την στρατηγική που χάραξε από το 2010, παρατηρώντας ότι η Νέα Δημοκρατία  ακολούθησε τις εν λόγω θέσεις, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, να «αλλάξει μυαλά».

«Έχουμε προτείνει επανειλημμένα και την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, και προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Εμείς το έχουμε ξαναζήσει το έργο, το ζήσαμε το 2009 μόνοι μας, το 2012 το ζήσαμε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία η οποία προσχώρησε στις απόψεις μας και τώρα ζούμε κάτι το οποίο πρέπει να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ: ότι λεφτά στη Λατινική Αμερική και στη Ρωσία δεν υπάρχουν για να δανειστεί» υπογράμμισε.

«Γι’ αυτό», συμπλήρωσε «πρέπει να είναι προσεκτικοί το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί μπορεί να γίνουν μεγάλες ζημιές στη χώρα πριν καν φτάσουμε στις εκλογές, αν δεν σκέφτονται αυτά που λένε. Η Νέα Δημοκρατία μας ακολούθησε απόλυτα το 2012. Εμείς είχαμε μια στρατηγική από το 2010, που ήταν ένας δρόμος δύσκολος και ασφαλής, ο οποίος φαίνεται τώρα ότι πιάνει τόπο. Αυτό το δρόμο εμείς θα τον συνεχίσουμε. Είχαμε προοδευτικό πρόσημο σε αυτή την προσπάθεια της συγκυβέρνησης, μια μεγάλη επιτυχία που αφορούσε τη χώρα και όχι τα κομματικά συμφέροντα. Όπως είδατε, κανείς δεν υλοποίησε τα «Ζάππεια» και όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο να καταθέτουμε την προοδευτική μας πρόταση, μέσα όμως στο πλαίσιο των συμφωνιών και της διαπραγμάτευσης που έχουμε με τους εταίρους μας, ώστε να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στη χώρα και να βγει αυτή με ασφαλή τρόπο από τα Μνημόνια, από την κρίση. Να μπορέσει η Ελλάδα να είναι πραγματικά μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Εμείς συνεργαζόμαστε βάσει κάποιων θέσεων και προγραμμάτων τα οποία καταθέτουμε, τα συζητούμε εντός της χώρας μας και τα συμφωνούμε, και τα διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας. Αν δηλαδή μου λέτε να διαπραγματευτώ και να συμφωνήσω με τον κ. Τόλιο που λέει ότι θα βρούμε λεφτά στη Λατινική Αμερική, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Αν αλλάξουν μυαλά και μπορέσουν να προσχωρήσουν στην πολιτική μας…

Είμαστε εδώ με την πολιτική μας, με τις θέσεις μας, με τις απόψεις μας, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο ξεκινήσαμε από το 2009. Εγώ πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται την Παράταξή μας για να ολοκληρώσει αυτό τον κύκλο. Από εκεί και πέρα, οι πολίτες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν και με απόλυτο σεβασμό θα δεχτούμε τις αποφάσεις τους».

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews