Κοινωνία

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση μέσω ανακοίνωσής της ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πέμπτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ως ακραία και προκλητική την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκεκριμένη επέτειο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι υπάρχουν “μόνιμοι και αμετανόητοι συνήγοροι κάθε ακραίας συμπεριφοράς οι οποίοι υπερασπίζονται και πάλι το άντρο των μολότοφ “Βίλλα Αμαλία”, το άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια, ενώ καλούν σε “εξέγερση” αύριο στα δικά τους Δεκεμβριανά. Όμως αυτό αποκαλύπτουν: Πως ό,τι κι αν επιχειρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο κ. Τσίπρας!»

Το απόγευμα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πέμπτη επέτειο της δολοφονίας στην οποία αναφέρει ότι «πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την κρατική καταστολή κι η τελευταία δεν έχει σταματήσει καθόλου να έχει στο επίκεντρο των επιθέσεών της τις νέες και τους νέους.

« Από τότε μέχρι σήμερα, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει γίνει παρελθόν, η αστυνομία έχει εισβάλει σχεδόν σε όλους τους ελεύθερους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, εκατοντάδες νέες και νέοι έχουν ξυλοκοπηθεί και προσαχθεί αναίτια στις μεγάλες κινητοποιήσεις του αγωνιζόμενου λαού και η βία και ο αυταρχισμός έχουν γίνει τα κύρια μέσα για την επιβολή μιας πολιτικής που καταδικάζει κάθε όνειρο των νέων, που θεωρεί τις ανάγκες μας περιττό βάρος στο δρόμο για την “ανάπτυξη”».

«Πέντε χρόνια μετά τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη κι ακόμα παλεύουμε οι νέες και οι νέοι για όσα θα πρεπε να θεωρούνται αυτονόητα: για δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για να μην είναι οι δυνάμεις καταστολής συνέχεια από πίσω μας, για ζωή με αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Για όλα αυτά, λοιπόν, θα διαδηλώσουμε και φέτος στις 6 Δεκέμβρη, γιατί η εξέγερση μένει ζωντανή στις μνήμες μας, γιατί τώρα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε και γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε».

Παράλληλα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί αύριο σε συγκέντρωση στις 18:00, στα Προπύλαια για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews