Πολιτική

Κόντρα Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για την πρόσκληση της Χ.Α. στην παρέλαση

Κόντρα Τζιτζικώστα – Μπουτάρη για την πρόσκληση της Χ.Α. στην παρέλαση

Ο κ. Τζιτζικώστας σχολιάζει πως το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κ. Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους πολίτες

Σφοδρή  επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όταν ο πρώτος εξέφρασε  τη δυσαρέσκειά του για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής  Αυγής από τον περιφερειάρχη στην  παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα πάω στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους» είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης, με αφορμή την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τζιτζικώστα ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη “Χρυσή Αυγή” για την περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος” και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας».

Ο  περιφερειάρχης συνεχίζει κατηγορώντας τον κ. Μπουτάρη ότι «προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας», εκμεταλλευόμενος την εθνική επέτειο και  του προσάπτει ότι «επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση  ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης».

Ακόμη ο κ. Τζιτζικώστας σχολιάζει πως το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κ. Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους πολίτες.

Μάλιστα αφήνει και υπονοούμενα για τη διοργάνωση του Gay  Pride στο δήμο Θεσσαλονίκης λέγοντας: «Άλλωστε, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη η επιλογή του, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι προτιμά άλλου είδους παρελάσεις, τις οποίες υποστηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο».

Πηγή naftemporiki.gr/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews