Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.

Κωστής Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.

Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους φτωχούς και για αυτούς που δεν διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία, δηλώνει σχετικά με τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. «Δεν θα αλλάξει ο νόμος 3869, ο νόμος Κατσέλη. Δεν θα αλλάξει ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος δεν έχει να φοβάται» τονίζει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι αυτό έχει συμφωνηθεί εδώ και μήνες με τους δανειστές.

«Αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις όποιες ρυθμίσεις είναι όσοι απλώς δεν έχουν σπίτι, αλλά περισσότερα σπίτια και, καλυπτόμενοι πίσω από τις διατάξεις αυτές, στην πραγματικότητα κερδίζουν ενώ δεν θα έπρεπε» λέει ο υπουργός, ενώ συμπληρώνει πως «θα επιδιώξουμε να μην υπάρχει σε καμία περίπτωση απότομη μετάβαση και για τους υπόλοιπους».

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι αυτή η εβδομάδα θα αξιοποιηθεί ώστε να ενσωματωθούν όλες οι θετικές προτάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα».

Τέλος μιλώντας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο Κ.Χατζηδάκης τονίζει ότι «θα επιμείνουμε σε αυτή την αλλαγή», διότι, όπως λέει, είναι «θέμα κοινής λογικής», «δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της Μεσογείου που μας ανταγωνίζονται στον τουρισμό».

 

 

πηγή: action24.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews