Κόσμος

Κοτρομάνοβιτς: 77.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Κροατία από τις 16 Σεπτεμβρίου

Κοτρομάνοβιτς: 77.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Κροατία από τις 16 Σεπτεμβρίου

Συνολικά 5.000 πρόσφυγες εισήλθαν χθες, Κυριακή, στην Κροατία και 7.000 το Σάββατο, κυρίως από τις περιοχές Μπάπσκα και Τοβάρνικ στα σύνορα με τη Σερβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε η κρίση με τη μαζική εισροή προσφύγων, στην Κροατία εισήλθαν 77.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Ουγγαρία με λεωφορεία και τρένα.

Στο κέντρο υποδοχής Οπάτοβατς, προς το παρόν βρίσκονται 1.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας.

Ο Κροάτης υπουργός Άμυνας, Άντε Κοτρομάνοβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το κέντρο υποδοχής προσφύγων εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η προσφυγική κρίση δεν απειλεί την ασφάλεια της Κροατίας.

“Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ξέρουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Είμαστε οργανωμένοι. Είμαστε κράτος που ξέρει τι θέλει και θα ολοκληρώσουμε αυτό το δύσκολο έργο που απαιτεί υπευθυνότητα, αλλά πρέπει να είμαστε και άνθρωποι. Η Κροατία εδώ πρέπει να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, να αποδείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι και έντιμοι” τόνισε ο Άντε Κοτρομάνοβιτς.

Ο υπουργός Άμυνας της Κροατίας είπε ότι οι σχέσεις με τη Σερβία διορθώνονται σε “τεχνικό επίπεδο” και ενημέρωσε ότι τα ουγγρικά σύνορα με τη Σερβία πέρασαν χθες 181 πρόσφυγες.

Ο κ. Κοτρομάνοβιτς είπε ότι μέχρι το Σάββατο “η Σερβία έστελνε μαζικά πρόσφυγες στην Κροατία”, ενώ η κατάσταση βελτιώθηκε από την Κυριακή και ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο ένας αριθμός προσφύγων να στέλνεται προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Υπογράμμισε ότι δεν “βλέπει” τέλος στην προσφυγική κρίση, επειδή καθημερινά στην ΠΓΔΜ εξακολουθούν να εισέρχονται περίπου 5.000 πρόσφυγες σε καθημερινή βάση και ότι οι περισσότεροι για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης πρέπει να περνούν μέσω της Κροατίας.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews