Ελλάδα

Κοτζιάς: Δεν είπε ο Τσίπρας ότι θα παραιτηθεί

Κοτζιάς: Δεν είπε ο Τσίπρας ότι θα παραιτηθεί

“Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ότι θα παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ‘δεν θα εφαρμόσω κάθε είδους πολιτικής’. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα που ελπίζουμε εμείς ότι θα είναι ‘όχι’ και επίσης να δει κανείς και τα πραγματικά ποσοστά”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε δηλώσεις του μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι “καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να επηρεαστεί η γνώμη του ελληνικού λαού” και ότι “υπάρχουν ορισμένα κράτη-μέλη που δε συμπεριφέρονται ως κράτη-μέλη της κοινής τύχης που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Είπε ακόμη ότι “την Κυριακή δε θα γίνει σεισμός, θα γίνει ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα, κάτι που είναι φυσιολογικό στην Ευρώπη και με βάση και τις ίδιες τις Συνθήκες της Ευρώπης”.

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ότι “και με ναι και με όχι η Ελλάδα θα έχει δυσκολίες, διότι έχουμε ένα δράμα πέντε ετών, απλώς τώρα γίνεται η διαπίστωσή του”. “Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε δεν είναι να κερδίσει το ναι ή το όχι, αλλά να κερδίσει ο φόβος”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη και στον κόσμο να υπάρξει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα και να προστεθεί στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Πηγή ethnos

 

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews