Ελλάδα

Κουράκης: Ανοίγει ο διάλογος για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Κουράκης: Ανοίγει ο διάλογος για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια στην προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τον υπουργό για όλες τις πτυχές του προγράμματος της κυβέρνησης θα προχωρήσει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κύριος Κουράκης είπε: «η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με την συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης αποτελούν ασφαλή προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας».

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο αναπληρωτής υπουργός  ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται, όπως και οι όποιες συνέπειές της και αντικαθίσταται με ένα σύστημα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ενώ επίσης καταργείται το πειθαρχικό δίκαιο και οι αντισυνταγματικές διατάξεις του.

Τέλος αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση ο κύριος Κουράκης εξήγγειλε την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει και την επανένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Εργασίας ενώ επίσης επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews