Πολιτική

Κουτσούμπας: Θα μας κοστίσει ακριβά η εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας

Κουτσούμπας: Θα μας κοστίσει ακριβά η εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας

Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας  στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ εν όψει των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία.

Ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα πληρώσουμε πολύ ακριβά την όποια εμπλοκή μας στον πόλεμο της Αμερικής κατά της Συρίας.

«Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην με οποιαδήποτε τρόπο εμπλοκή της χώρας στην  επέμβαση στη Συρία» ανέφερε ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, η νεολαία, θα πληρώσουν ακριβά μια οποιαδήποτε εμπλοκή σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Πιστεύουμε τελικά ότι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά –δεν τα πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά- οι ισχυρισμοί, τα προσχήματα που έχει η αμερικάνικη ηγεσία αφού μυρίζει από μακριά ότι πρόκειται για προβοκάτσια άλλων δυνάμεων και όχι βέβαια του καθεστώτος Ασαντ».

«Νομίζουμε ότι ακόμη και ένα μικρό χειρουργικό σύντομο πλήγμα στη Συρία εκ μέρους των αμερικάνων και των συμμάχων τους θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη περιοχή» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Είναι μια περιοχή όπου είναι πεδίο ισχυρού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και διεθνώς και περιφερειακά και από εκεί και πέρα είναι πασίγνωστο ότι η περιοχή έχει τεράστια γεωστρατηγική γεωπολιτική σημασία λόγω του ορυκτού πλούτου, των  πετρελαίων του φυσικού αερίου και της μεταφοράς τους», πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε να κλείσει εδώ και τώρα η βάση της Σούδας στην Κρήτη και να μην δοθεί με οποιαδήποτε μορφή διευκόλυνση στις αμερικανικές δυνάμεις.

Επιπλέον, κάλεσε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί και δίπλα στην πάλη του ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ, να αναπτύξει αντιπολεμικό αγώνα, απαιτώντας την μη εμπλοκή της χώρας και τη μη παροχή οποιασδήποτε μορφής διευκολύνσεων στις δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ ο Δ.Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μπενάμ Μπερούζ και τον πρέσβη της Κούβας, Οσβάλντο Μαρτίνες.

Την περασμένη Τετάρτη, ο γ.γ. συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Τσικισνβίλι και με εκπροσώπους της πρεσβείας της Κίνας.

Πηγή tovima.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews