Ελλάδα

Κουβέλης: Εκλογές ο μόνος τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης (φώτο)

Κουβέλης: Εκλογές ο μόνος τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης (φώτο)

Η χώρα πάει σε εκλογές. Λένε κάποιοι ότι οι εκλογές είναι καταστροφή. Εμείς ως ΔΗΜΑΡ δε γυρίζουμε τις πλάτες στις αναγκαίες συναινέσεις. Το αποδείξαμε αυτό το πράγμα το 2012 περίτρανα στις εκλογές του Ιουνίου. Η συναίνεση δεν μπορεί να συνίσταται μέσω μιας συντηρητικής πολιτικής. Από την άλλη πλευρά η πολιτική της κυβέρνησης δεν ήταν κοινωνικά δίκαια, αλλά βασίστηκε στην πολιτική του success story. Πολιτική συντηρητική που παράγει φτώχεια και δεν οδηγεί σε ανάπτυξη. Αυτά ανέφερε σχετικά με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ο κ. Κουβέλης στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος στον Κεραμεικό.
Επιπροσθέτως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ήθελε τις εκλογές και δεν προσπάθησε να αλλάξει κάτι για να πετύχει τη συναίνεση που επικαλούταν. Επίσης, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν μπόρεσε να συμβάλλει στην παράταση ζωής της κυβέρνησης, όπως αποδείχθηκε και με την καταψήφιση του ΠτΔ. ‘’Ανοίξαμε το δρόμο της λαϊκής βούλησης’’ δήλωσε χαρακτηριστικά.

photo4.php
Ο στόχος που θέτει η ΔΗΜΑΡ κατά τον κύριο Κουβέλη είναι η ευρεία πλειοψηφία μέσω προοδευτικών πολιτικών, ενώ στους άμεσους στόχους συμπεριλαμβάνεται η συντεταγμένη απεμπλοκή από το μνημόνιο. Αυτή είναι η δημοκρατική και ευρωπαϊκή διέξοδος. Ως στόχους η ΔΗΜΑΡ θέτει επίσης σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, στροφή από τις πολιτικές λιτότητας και προστασία της χώρας.

10904838_927041907305869_1785543287_n
Αναφερόμενος στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι η στρατηγική του φόβου επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, ενώ τόνισε ότι οι εκλογές είναι ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση.

photo3.php
Αναφορικά με το προγαμιαίο διαζύγιο ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι ‘’Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία διότι μας ζητήθηκε επί της ουσίας η ατομική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ και η απόλυτη αποδοχή του προγράμματός του’’. Εξαπέλυσε τις βολές του προς την Κουμουνδούρου λέγοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να εφαρμοστούν πολιτικές που θα οδηγήσουν σε νέα κρίση. Χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας δυνάμεων ενώ είπε ότι διεκδικούμε την παρουσία μας στη βουλή για να παίξουμε ρόλο σε μια προοδευτική διακυβέρνηση και όχι για να συμβάλλουμε στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών.

photo2.php
‘’Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργεί ως δύναμη εγγύησης και σταθερότητας. Η προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί και πρέπει να είναι μια καλή πρόταση για μετά τις εκλογές. Δεν υποκύπτουμε στις φωνές του λαϊκισμού’’, συμπλήρωσε.

photo.php

Ρεπορτάζ: Γιάννης Α. Πολίτης

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews