Κοινωνία

Κουβέλης: Ούτε απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου – ούτε μαγικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: Ούτε απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου – ούτε μαγικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Κουβέλης απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές, γιατί όπως τόνισε “η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί”.

«Ούτε η απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου με την οποία ταυτίσθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ούτε οι μαγικές λύσεις και αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται αποτελεσματικές μέθοδοι για έξοδο από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Πρότεινε την εφαρμογή ενός συνεκτικού προγράμματος εξυγιαντικών, εκσυγχρονιστικών και δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία και ταυτόχρονα την προώθηση ενός εθνικού προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης.

“Μόνο έτσι θα γίνει εφικτή η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας” ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι καμιά δημοκρατική πολιτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την αντιμετώπιση των παθογενειών του προηγούμενου μοντέλου και την ταυτόχρονη προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την οξεία πόλωση, με ακρότητες, υπερβολές και δημαγωγίες, οι αυταρχικές μέθοδοι της κυβέρνησης, αλλά και η χρήση λαϊκιστικών μεθόδων από την αντιπολίτευση, αναπαράγουν μία καρικατούρα δικομματισμού.

Για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, η χώρα χρειάζεται τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και τις προγραμματικές συνεργασίες στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση γόνιμη, προγραμματική και επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακή. Και βεβαίως συνθέσεις και συμπαρατάξεις, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ο κ. Κουβέλης, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης ενός τρίτου προοδευτικού πόλου, από τις δυνάμεις που εντοπίζονται σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων.

Ο κ. Κουβέλης, κάλεσε την κυβέρνηση να αναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη ριζική τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής, διεκδικώντας το τέλος της εποχής των μνημονίων λιτότητας και μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει: μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, μείωση των επιτοκίων και χρονική μετακύλιση των ομολόγων, ενίσχυση μ’ ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων που να στοχεύει στην ανάκαμψη, με διάχυση των ωφελειών σε όλους τους συντελεστές, στήριξη για να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση και στο αναπτυξιακό πρότυπο, την αποδοτική διαχείριση πόρων και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης της ομαλότητας και της Δημοκρατίας, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζιστές, γιατί όπως τόνισε “η Δημοκρατία πρέπει να αμυνθεί”.

“Η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που ματαίωσαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και η εξάρθρωση των παρακρατικών μηχανισμών της Χρυσής Αυγής, πρέπει άμεσα να υπάρξουν. Η απομόνωσή της, κοινωνικά και πολιτικά, είναι δημοκρατική υποχρέωση”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισήμανε ότι ο νεκρός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι και η δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στα Πέραμα, μεγαλώνουν επικίνδυνα τον κύκλο αίματος στη χώρα και απειλούν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα.

Πηγή skai.gr

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews