Ελλάδα

Κουβέλης: Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος

Κουβέλης: Στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 Fm”, τόνισε ότι θα παρέχει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

«Δε θα με δείτε πουθενά.Είναι οριστικό, σας το είπα και ξέρετε, όταν λέω κάτι, το εννοώ» είπε ο κύριος Κουβέλης συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να σας πω ότι σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή δεν έβαλα ποτέ το προσωπικό, πάνω από το συλλογικό. Δεν το έπραξα ακόμη κι όταν «φούντωνε» η ιστορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ξέρετε, πολλούς συνέλληνες να έχουν αρνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Προφανώς όχι. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω και τη σημερινή κατάσταση».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «εγώ δεν είπα ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό και η επιλογή μου να στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιφυλάξεις μου, τις αντιθέσεις μου, τις αντιρρήσεις μου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ακριβής πολιτική μου στάση απέναντι στα πράγματα. Γιατί εκείνο που πιστεύω, είναι ότι ο τόπος χρειάζεται μια λύση, που πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική».

«Αυτά τα οποία σας λέω, είναι χωρίς κανέναν υπολογισμό και χωρίς κανένα, για να χρησιμοποιήσω μια τρέχουσα έκφραση, αντάλλαγμα. Δεν θα με δείτε πουθενά»,διευκρίνισε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Από την άλλη πλευρά δε δίστασε να θέσει υπό αμφισβήτηση το εσωκομματικό αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρξε πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. και αφετέρου δεν συγκλήθηκε, όπως όριζε το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ για τέτοιες περιπτώσεις, διαρκές συνέδριο.

«Δεν ήθελε αυτή η μειοψηφία της Κ.Ε. το διαρκές συνέδριο, επικαλούμενη, λόγους τεχνικούς ή άλλες δυσκολίες; Θα μπορούσε περίφημα να συνεδριάσει για αυτό το θέμα ένα πανελλαδικό σώμα, μια πανελλαδική συνδιάσκεψη» τόνισε ο κύριος Κουβέλης.

«Εκτιμώ, ότι η βάση της επιλογής της μειοψηφίας της Κ.Ε. για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλη, παρά η προσδοκία ότι μπορεί να εξασφαλιστεί κάποια βουλευτική έδρα. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι τα κρίσιμα στοιχεία όταν αποφασίζεις μια εκλογική συνεργασία.

Ούτε κάποιος τρίτος πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού συγκροτείται, όπως κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα συμβεί με τη σύμπραξη αυτή.

Αντιθέτως, αυτό που θα υπάρξει είναι η αφομοίωση αυτής της ΔΗΜΑΡ, της σημερινής ΔΗΜΑΡ, από ένα ΠΑΣΟΚ με το οποίο βρισκόμαστε και σύμφωνα με τις αποφάσεις του προηγούμενου συνεδρίου μας, σε πλήρη αντίθεση», κατέληξε.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link