Ελλάδα

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη

Να γεφυρώσουν τις διαφορές θα προσπαθήσουν ο υπουργός Οικονομικών και η τρόικα σε τηλεδιάσκεψη η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα που ήταν να ξεκινήσει στις 20:00.

Τα μέτωπα είναι πολλά και μεγάλα. Η ελληνική πλευρά έστειλε χθες νέες προτάσεις και περιμένει την αντίδραση των δανειστών προκειμένου αν είναι δυνατό να ξεκαθαρίσει το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Νέο τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες

Προθεσμία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικών αρχών δίνουν οι Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι εάν ξεπεραστεί αυτό το χρονικό όριο, τότε τα περιθώρια είναι πολύ στενά : «θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα εκτός και αν για να το θέσουμε ήπια παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα».

Ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος αποκάλυψε στον τύπο στις Βρυξέλλες ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες κάνοντας λόγο και για τεχνικές διαδικασίες που αφορούν την ανακαιφαλαιοποίηση ορισμένων ελληνικών τραπεζών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί πολύ πριν τα τέλη του Δεκέμβρη διότι θα πρέπει να περάσει από την έγκριση έξι εθνικών κοινοβούλιων. Το ίδιο θα συμβεί ακόμα και αν επιλεγεί η λεγόμενη γραμμή πίστωσης ενισχυμένων όρων ECCL από τον ECM.

πηγή: real.gr / Θάνος Αθανασίου

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews