Κινηματογράφος

«Κρουέλα»

«Κρουέλα»

3 Ιουνίου στους κινηµατογράφους από τη Feelgood

Οι βραβευµένες µε Όσκαρ Emma Stone (La La Land) και Emma Thompson (Howards End, Sense & Sensibility) υποδύονται δύο ανελέητες αντιπάλους και πρωταγωνιστούν στη φαντασµαγορική Κρουέλα, τη νέα live-action υπερπαραγωγή της Disney.

Η ταινία διηγείται, για πρώτη φορά, τα γεγονότα που οδήγησαν στη γέννηση της έκρυθµης και διαβόητης κακιάς µε τη διεστραµµένη αδυναµία στα σκυλιά της ∆αλµατίας, της θρυλικής Κρουέλα ντε Βιλ.

Τη σκηνοθεσία αναλαµβάνει ο ταλαντούχος Craig Gillespie (I, Tonya), ενώ η ατµόσφαιρα της ταινίας ηλεκτρίζεται από την εντυπωσιακή εµφάνιση της Emma Stone ως Κρουέλα µε έντονες επιρροές από την πανκ σκηνή του Λονδίνου της δεκαετίας του ’70. Στον αντίποδά της, η Emma Thompson µεταµορφώνεται σε δηλητηριώδη ντίβα και µας χαρίζει µια βιτριολική ερµηνεία ως Βαρόνη φον Χέλµαν, καθώς µοιράζεται σκηνές µε την Κρουέλα που θα γράψουν ιστορία.

Το εξαιρετικό σενάριο συνυπογράφει ο Tony McNamara, που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ µε την ταινία The Favourite.Βρισκόµαστε στο Λονδίνο του 1970 και η πανκ ροκ επανάσταση είναι στο απόγειό της. Η νεαρή Εστέλλα, ένα ορφανό κορίτσι µε κοφτερό µυαλό και αιχµηρό ένστικτο επιβίωσης, ονειρεύεται να αναδειχθεί σε διάσηµη σχεδιάστρια µόδας. Μια µέρα, το ταλέντο της γίνεται αντιληπτό από τη θρυλική φασιονίστα και υστερικά σικ, Βαρόνη φον Χέλµαν. Η σχέση τους θα πυροδοτήσει µια σειρά από γεγονότα και αποκαλύψεις που θα αναγκάσουν την Εστέλλα να ενστερνιστεί τη διαβολική πλευρά της και να µεταµορφωθεί στην άγρια, στιλάτη και εκδικητική Κρουέλα.

Ο χαρακτήρας της Κρουέλα εµφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο της Dodie Smith το 1950 και ζωντάνεψε στη µεγάλη οθόνη το 1961 µε την ταινία κινουµένων σχεδίων της Disney. Το 1996 ακολούθησε ένα live action remake, µε το σίκουελ να ακολουθεί το 2000. Μετά από τόσα χρόνια, ο χαρακτήρας συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό χάρη στην εκρηκτική προσωπικότητά του.

Στην Κρουέλα του 2021, η πλοκή αποκαλύπτει πώς ένα ευρηµατικό µυαλό, η Εστέλλα, έγινε η εκδικητική Κρουέλα, µε τη δράση να λαµβάνει χώρα το 1970 στο Λονδίνο, µια εποχή µε πολλή ένταση στον χώρο της µουσικής και της µόδας χάρη στο κίνηµα της πανκ.

Παρακολουθούµε τη µεταµόρφωσή της από ορφανό κορίτσι σε µια επαναστατική, επινοητική και παράτολµη αντιηρωίδα. Στο µεταξύ, µαθαίνει ποια είναι στην πραγματικότητα και πώς µπορεί να παραµείνει αυθεντική.Η πρώτη και µοναδική επιλογή για να υποδυθεί τον χαρακτήρα ήταν η Emma Stone, που ενθουσιάστηκε µε την προοπτική να υποδυθεί τις δυο διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα. «Ήταν υπέροχο. Πόση Κρουέλα υπάρχει στην Εστέλλα και πόση Εστέλλα υπάρχει στην Κρουέλα; Νοµίζω ότι είναι ενδιαφέρον να σκεφτούµε αν η Κρουέλα είναι κοµµάτι της ή ο αληθινός εαυτός της, ή µήπως είναι τα τραγικά περιστατικά που διαµόρφωσαν τη ζωή της. Νοµίζω ότι το µήνυµα είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα πάντα µέσα τους και ότι µπορούµε να έχουµε πρόσβαση σε διαφορετικά κοµµάτια, αλλά διαφορετικά γεγονότα µπορούν να συµβούν και να αναδείξουν κάποια στοιχεία. Η Εστέλλα αποδέχεται µερικά γεγονότα που της συνέβησαν και δεν συγκρούεται µαζί τους» λέει η Emma Stone για τον χαρακτήρα.

Σκηνοθεσία: Craig Gillespie

Παίζουν: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste, Mark Strong

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Nicolas Karakatsanis

Σχεδιασμός Παραγωγής: Fiona Crombie

Κοστούμια: Jenny Beavan

Μακιγιάζ και κομμώσεις: Nadia Stacey

Μοντάζ: Tatiana Riegel

Μουσική: Nicholas Britell

Διάρκεια: 134’

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews