Ελλάδα

Λαφαζάνης για Παυλόπουλο: Δε σεβάστηκε το Σύνταγμα

Λαφαζάνης για Παυλόπουλο: Δε σεβάστηκε το Σύνταγμα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με ανακοίνωσή του εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν σεβάστηκε το Σύνταγμα, που ορίζει, κατά την ερμηνεία τους, σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Κατόπιν, στην ίδια ανακοίνωση, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατηγορεί τον Πρόεδρο πως δρα ως «διεκπεραιωτής των αποφάσεων» και «εντολοδόχος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Έκπληξη προξενεί η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα, κατά την οποία δεν θα πραγματοποιηθεί μετά τις άκαρπες εντολές η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος. Η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης, και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος.

Η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου.

Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις. Ελπίζουμε να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου.

Αθήνα, 27 -08-2015

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews