Ελλάδα

Λαφαζάνης: Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα ψηφίσουν μνημόνιο

Λαφαζάνης: Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα ψηφίσουν μνημόνιο

Προπαρασκευαστικές κινήσεις για νέο πολιτικό σχηματισμό;Σκληρή απάντηση από τον Νίκο Φίλη: Έτσι προτρέπεις να πέσει η κυβέρνηση – Κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος που «βράζει»

Νέα εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Νίκου Φίλη, με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας από την Θεσσαλονίκη ότι οι βουλευτές της κίνησης δεν θα ψηφίσουν μνημόνιο. Ο προσκείμενος στον Αλέξη Τσίπρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης λίγο αργότερα απάντησε πως αυτή η προτροπή εκ μέρους του στοχεύει στο να πέσει η κυβέρνηση!

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Θεσσαλονίκη άλλωστε, όπου κατά δήλωσή του είχε συναντήσεις με στελέχη για την εκτίμηση της κατάσταση έχει εκ νέου φουντώσει τα σενάρια για νέα πολιτική κίνηση και αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ των βουλευτών και στελεχών που βρίσκονται υπό την επιρροή του.

«Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα για τα μνημόνια και δεν συναινούμε στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη με ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα», επέμεινε ο κύριος Λαφαζάνης, ξεκαθαρίζοντας στις δηλώσεις του πως «όταν έρθει νέο μνημόνιο στη Βουλή εγώ δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Φαντάζομαι πως το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα».

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση για την παραμονή του στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα συνεχίσει να είναι στην ΚΟ και να είναι συνεπείς με ότι έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Φίλης, αν και εκτίμησε ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχουν κινήσεις που να οδηγούν σε μια ντε φάκτο διάσπαση», δεν παρέλειψε να δώσει σκληρή απάντηση στη δήλωση Λαφαζάνη περί καταψήφισης του μνημόνιο, λέγοντας πως πρόκειται για «ακατανόητη κίνηση» και εκτιμώντας πως «το αποτέλεσμα της προτροπής αυτής θα είναι να πέσει η κυβέρνηση».

«Αν χρειαστεί να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή θα ανανεωθεί, δεν υπάρχει ειδικός σκοπός» συμπλήρωσε ο κύριος Φίλης, αναφερόμενος στις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Πηγή protothema

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews