Κόσμος

Λαγκάρντ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον διάλογο με ενήλικες στο δωμάτιο

Λαγκάρντ: Πρέπει να αποκαταστήσουμε τον διάλογο με ενήλικες στο δωμάτιο

Για την θέση του ΔΝΤ και την στάση του στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ μετά το τέλος του Eurogroup.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε για το ελληνικό ζήτημα «Με καλύπτουν οι συνάδελφοι. Περιμένουμε. Είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής. Οι Θεσμοί συνέταξαν λογικές προτάσεις που χαλάρωναν αυτό που θεωρούσαν σφιχτό στο παρελθόν.

Συλλογικά και από κοινού πρέπει να δουλέψουμε για να φτάσουμε στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Περιμένουμε γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε διαρκώς με γενικές προτάσεις που έρχονται από την ελληνική πλευρά, είναι αόριστες προτάσεις. Το ΔΝΤ διαχειρίζεται τα οικονομικά πολλαπλών κρατών και έχει δείξει ευελιξία, κάτι που έγινε και για την Ελλάδα.

Και συνεχίζουμε έτσι και το πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της βιωσιμότητας του χρέους, στη δυνατότητα υλοποίησης, στη χρηματοδότηση και στην ευελιξία από τους Θεσμούς.

Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλές και θα έρθουν απτές και ρεαλιστικές θέσεις από την Ελλάδα που θα παρουσιαστούν με τρόπο αποδεκτό προς την Κοινότητα. Μπορούμε να φθάσουμε σε λύση μόνο εάν υπάρχει διάλογος, και τώρα έχουμε έλλειψη διαλόγου. Στόχος είναι να αποκατασταθεί ο διάλογος, με ενήλικες σε ένα δωμάτιο».

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews