Γνώμες

Λιάπης: Μια σταγόνα στο διεφθαρμένο ωκεανό της μεταπολίτευσης

Λιάπης: Μια σταγόνα στο διεφθαρμένο ωκεανό της μεταπολίτευσης

 

του Ξενοφώντα Γρηγόρη

Διαβάζω ότι ο Μιχάλης Λιάπης δεν έκανε καν τον κόπο να παρευρεθεί στα δικαστήρια, όπου σήμερα δικαζόταν για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία. . . Μάλιστα ο συνήγορός του  έφτασε στο σημείο να τονίσει ότι ο πρώην υπουργός απουσιάζει όχι επειδή απαξιώνει τη δικαστική διαδικασία, αλλά εξαιτίας των δημοσιογράφων που ξημεροβραδιάζονται έξω από το σπίτι του και τα δικαστήρια. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Λιάπης επιστρέφοντας από το περίφημο ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης στη Μαλαισία τόλμησε να δηλώσει ότι οι δημοσιογράφοι δεν τον άφησαν να ησυχάσει από το δράμα που ζει. Δραματικά, λοιπόν, πέρασε σύμφωνα με τα λεγόμενά του το άλλοτε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ. Δηλαδή, για να ευχαριστηθεί τις χλιδάτες διακοπές του στη Μαλαισία, για τις οποίες έλαβε αναβολή από το Αυτόφωρο, τι έπρεπε να κάνει ; Να φορτώσει το υπερπολυτελές του τζιπ σε ένα από τα αεροπλάνα της Emirates, ο ίδιος να πετάξει πρώτη θέση, να διαμείνει στην ακριβότερη σουίτα του Burj Al Arab και από κάτω οι δημοσιογράφοι και όλος ο ελληνικός λαός να τον χειροκροτούν σαν εμίρη; Ή μάλλον σαν πρίγκιπα; Μήπως η Μαλαισία του έπεφτε λίγη για την πριγκιπική του καταγωγή;
Μπορεί τα παραπάνω να αποτελούν υπερβολές, όμως στοχεύουν να καταδείξουν την ιδεολογία ατιμωρησίας που είχε εμπεδωθεί από τους έχοντες εξουσία κατά τη μεταπολίτευση. Είτε υπουργοί, όπως ο Τσοχατζόπουλος και ο Λιάπης, είτε αποτυχημένοι πολιτευτές που όμως κάπου κουτσοβολεύτηκαν, όπως ο  Τομπούλογλου, οι περισσότεροι είχαν την πεποίθηση ότι δε θα χρειαστεί να έρθουν ποτέ αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανήθικων σε όλες τις περιπτώσεις, παράνομων στις περισσότερες, ενεργειών τους. Ο απλός πολίτης είναι σίγουρο ότι θα τρελαθεί, αν προσπαθήσει να απαριθμήσει τα σκάνδαλα που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια, ενώ θα ζαλιστεί από τα ποσά που περιλαμβάνουν οι σχετικές δικογραφίες. Και δυστυχώς όλο και νέα σκάνδαλα έρχονται στο φως κάνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται πού θα σταματήσει αυτή η τόσο ντροπιαστική και απαξιωτική για το πολιτικό σύστημα ιστορία.

Προσωπικά εύχομαι να σταματήσει όταν θα έχουν έρθει όλα στο φως και  θα έχουν ‘’δεθεί’’ οι υποθέσεις με αδιάσειστα στοιχεία, ώστε να τιμωρηθούν πραγματικά οι ένοχοι με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε κάθε περίπτωση. Ουσιαστική σοβαρότητα και όχι δήθεν αυστηρότητα για το θεαθήναι. Αυτά, όμως, δε γίνονται με μαγικό τρόπο. Απαιτούν σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους με απαράμιλλο ήθος και υψηλή αίσθηση ευθύνης, οι οποίοι θα επιτελούν τα καθήκοντά τους μη υποκύπτοντας σε διάφορες πιέσεις του σκοτεινού συστήματος συγκάλυψης και ατιμωρησίας που μας οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση. Κατάρρευση πολυεπίπεδη, όχι απλά οικονομική.

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews