Κοινωνία

Με λυγμούς η ομιλία Μπούκουρα στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας (Video)

Με λυγμούς η ομιλία Μπούκουρα στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας (Video)

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του προφυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς απευθύνθηκε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του. Για τον ίδιο λόγο απευθύνθηκαν στην Ολομέλεια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, Νίκος Μίχος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Σε εξέλιξη η ψηφοφορία.

«Τι έχω κάνει και είμαι προφυλακισμένος; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Παλεύω κι αγωνίζομαι για’ αυτόν τον τόπο. Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Πείτε μου! Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Το ξέρετε; Το γνωρίζετε; Δεν έχω να δώσω απάντηση στα παιδιά μου γιατί είμαι εκεί μέσα. Οι βουλευτές της Κορινθίας με γνωρίζουν. Δεν προκύπτουν στοιχεία. Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ κι εγώ και η οικογένειά μου. Ποτέ δεν είχα ακραίες συμπεριφορές. Ο Ανδρέας ο Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε. Μικρό παιδάκι ήμουνα και κρέμαγα σημαίες, γιατί πιστεύαμε στην Αλλαγή» είπε μεταξύ άλλων

Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές Γ.Γερμενής και Στ.Μπούκουρας μεταφέρθηκαν στην Βουλή από τις φυλακές με ειδικά τζιπ της αστυνομίας στις 12:12 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συζήτηση και την ονομαστική ψηφοφορία.

Πρώτος στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και τοποθετήθηκε επί των κατηγοριών. Ο Χρ.Αλεξόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες ενέργειες.

Εν συνεχεία ο βουλευτής Ν.Μίχος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εις βάρος του.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Γ.Γερμενής τόνισε ότι «σήμερα θα γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ήρθε βουλευτής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο προεδρεύων του Σώματος Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο οποίος αντέτεινε στον βουλευτή της ΧΑ ότι κατά την ενημέρωσή του ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες στους βουλευτές κατά την μεταφορά τους στο κοινοβούλιο, ωστόσο ο κ. Γερμενής επέμεινε, λέγοντας ότι οι χειροπέδες βγήκαν αφού είχαν μπει στην αίθουσα.

Ο κ. Γερμενής συνέχισε λέγοντας: «Μας τιμωρεί η Δημοκρατία, γιατί την πίτα που μας πρόσφερε η διαπλοκή της την πετάξαμε στα μούτρα», ενώ αποκάλεσε «χούντα» την κυβέρνηση.

Οι δύο βουλευτές μεταφέρθηκαν από τις φυλακές με ειδικά τζιπ, τα οποία εισήλθαν στο χώρο της Βουλής από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου.

Εν όψει της μεταφοράς των προφυλακισμένων βουλευτών, στη Βουλή ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας, με απαγόρευση εισόδου για τους πολίτες (από τις 10:00 έως τις 13:00), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Αντιδράσεις για τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή εν όψει της μεταφοράς των βουλευτών της ΧΑ

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.

Για τη διευκόλυνση και μόνο της ονομαστικής ψηφοφορίας, καταρτίζεται ψηφοδέλτιο, στο οποίο ο κάθε βουλευτής αναγράφει το όνομά του, την εκλογική του περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα διότι αυτό απαιτεί η φανερή ψηφοφορία.

Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους κ.κ. Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλών όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Για το Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews