Ελλάδα

Λίγο πριν τη συμφωνία Geniki Bank και Goldman Sachs;

Λίγο πριν τη συμφωνία Geniki Bank και Goldman Sachs;

Τι αφορά το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη Geniki Bank του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs

Στην τελική ευθεία έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ της Geniki Bank του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs.

Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης προβλέπει την εξαγορά ενός μεγάλου πακέτου μετοχών της Geniki (που μπορεί να φτάσει ακόμα και στις παρυφές του 50%) από την Goldman Sachs, η οποία, κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα στην ελληνική αγορά.

Οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν από τα τέλη του περασμένου φθινοπώρου, αλλά έπρεπε πρώτα να διευθετηθούν κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως, για παράδειγμα, αυτή που αφορά στους σκοπούς λειτουργίας των ιδρυμάτων όπως η Geniki, προκειμένου να μπουν στην τελική τους ευθεία. Κι αυτό γιατί η τράπεζα που θα προκύψει από αυτό το joint venture θα είναι εξειδικευμένη ως προς το αντικείμενο της. Συγκεκριμένα, θα ασχολείται αποκλειστικά με τον εξορθολογισμό και την αναδιάρθρωση χρεωμένων επιχειρήσεων, οι οποίες, ωστόσο, έχουν προοπτικές ανάπτυξης.

Η νέα Geniki θα αναλαμβάνει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται, γι αυτόν τον σκοπό, ενώ ένα επίσης μεγάλο κομμάτι θα το καλύπτουν οι νυν βασικοί τους μέτοχοι. Παράλληλα, η τράπεζα θα αναλαμβάνει να προσελκύσει και τρίτους ενδιαφερόμενους επενδυτές (ελληνικά και ξένα funds), προκειμένου το project να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του. Σε ό,τι αφορά τέλος στις επιχειρήσεις που δεν έχουν προοπτική, στην πραγματικότητα θα αναλαμβάνει να τρέξει τις διαδικασίες εκκαθάρισης τους…

Πηγή voria

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews