Ελλάδα

Λοβέρδος:”Μαχητής της δραχμής ο Λαφαζάνης”

Λοβέρδος:”Μαχητής της δραχμής ο Λαφαζάνης”

Άγρια κόντρα μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ως “μαχητή και εκπρόσωπο της δραχμής, της ρήξης, της πτώχευσης και των κομπαδόρικων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από αυτή”. Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος προς τον υπουργό  συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να περάσει το σχέδιο Β που θέλετε, ο λαός θα το αποτρέψει, δεν πρόκειται να γυρίσουμε στη δραχμή».

Η αντίδραση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν άμεση καθώς χαρακτήρισε τον Ανδρέα Λοβέρδο εκπρόσωπο της πέμπτης φάλαγγας στην Ελλάδα η οποία  μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο και τα μίντια «δεν θέλει αν ασκείται καμία κριτική στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη». Ωστόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απέφυγε να απαντήσει στα περί οπαδού της δραχμής. Παρ όλα αυτά είπε: «Είπατε είμαι οπαδός, ναι, είμαι οπαδός της χώρας μου, του ελληνικού λαού, των εθνικών συμφερόντων και του δημοσίου συμφέροντος».

Από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οι χώρες της ΕΕ υπάρχουν και άλλες, δεν πρόκειται να αποκλείσουμε τη Ρωσία και το ρωσικό φυσικό αέριο, όσο και αν υπάρχουν αντιδράσεις ευρωπαϊκές ή υπερατλαντικές». «Εμείς θέλουμε μια άλλη Ευρώπη των λαών, όχι του κεφαλαίου και των πιστωτών. Αυτή την Ευρώπη δεν τη θέλουμε».

Τέλος κλείνοντας την ομιλία του έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός είπε ότι η χώρα προσπαθεί να κλείσει μια συμφωνία που πρέπει να είναι συμβατή με τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews