Ελλάδα

Λοβέρδος:”Το ΠΑΣΟΚ πλέον ονομάζεται “ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη”

Λοβέρδος:”Το ΠΑΣΟΚ πλέον ονομάζεται “ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη”

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στο περιθώριο της ψηφοφόριας για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δήλωσε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι των Μέσων Ενημέρωσης, εδώ είμαστε στο ΠΑΣΟΚ, «ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη» από χθες. Ομόφωνα αποφασίσαμε ότι το όνομα του εκλογικού μας σχηματισμού έγινε και όνομα του κόμματός μας, ήταν μια δική μου πρόταση που χωρίς την παραμικρή διαφωνία πέρασε χθες απολύτως ομόφωνα.

Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι, και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της.

Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν’ ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ’ έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά.

Οι δημαγωγοί διαψεύδονται, κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ο κύριος Λοβέρδος σημείωσε τα εξής:

Προφανώς ο Υπουργός των Εσωτερικών αδικαιολογήτως, γιατί είναι Υπουργός Εσωτερικών, έχει άγνοια ακόμα και γραμματικών διατυπώσεων του Συντάγματος.

Είμαστε μέσα στον ένα χρόνο μετά από τη διάλυση της Βουλής λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, άρα είμαστε στη χρονική εκείνη περίοδο που το Σύνταγμα απαγορεύει να γίνουν εκλογές με επίκληση εθνικών λόγων και επιβάλλει να γίνουν εκλογές κανονικές, βάσει και του άρθρου 37 του Συντάγματος, δηλαδή βάσει διερευνητικών εντολών και υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Για να γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ομολογήσει, έστω και αν δεν το πει ρητά, την απόλυτη αποτυχία του. Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, την απόλυτη αποτυχία του να κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό είναι ντροπή και καταρράκωση για τον ίδιο και αυτό θέλει να το αποφύγει. Αλλά δε μπορεί να το αποφύγει με ευθεία παραβίαση του Συντάγματος. Ο κ. Βούτσης αγνοεί, ξαναλέω και το γράμμα του Συντάγματος ακόμη. Ευχαριστώ πολύ.

Γιάννης Α. Πολίτης

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews