Ελλάδα

Η «μάχη» του Ι. Στουρνάρα στο Eurogroup

Η «μάχη» του Ι. Στουρνάρα στο Eurogroup

Στο Eurogroup μεταφέρονται σήμερα οι δυσκολίες των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα παράσχουν πλήρη ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το Eurogrpoup, η συνεδρίαση του οποίου  θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα , καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση της  τρόικα .

Ωστόσο, θα διαφανεί το εάν ενστερνίζεται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, ενώ θα καταδειχθούν και οι προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας σε ζητήματα που άπτονται της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον «πρωταίτιο» , τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group Αυστριακό Τόμας Βίζερ.

Αλλά και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόουλ Τόμσεν , Ματθίας Μορς και Κλάους Μαζούχ αναμένεται να τονίσουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν υφίσταται χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» που χωρίζουν την Αθήνα από τους δανειστές.

πηγή kerdos.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews