Πολιτική

Μάκης Βορίδης: «Δεν είναι Δεξιά η Χρυσή Αυγή»

Μάκης Βορίδης: «Δεν είναι Δεξιά η Χρυσή Αυγή»

Την άποψη ότι η κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ είναι μια μορφή «δημιουργικής συμβολής στη διαμόρφωση της κυβερνητικής βούλησης» εξέφρασε την Πέμπτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 επιχείρησε να υποβαθμίσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δεξιό κόμμα.

«Το αμφισβητώ ότι πρέπει να τοποθετούμε δεξιά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και είναι ένα ζήτημα αν ο εθνικοσοσιαλισμός ανήκει στη δεξιά. Βασικό συστατικό της δεξιάς είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας. Όποιος δεν υπερασπίζεται την ελευθερία, δεν μπορεί εννοιολογικά να εντάσσεται στη δεξιά. Δεν είμαι και βέβαιος ότι θα περιέγραφαν τους εαυτούς τους ως δεξιούς» είπε ο Μάκης Βορίδης στον ΒΗΜΑ FM 99,5

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Οπως δεν πανηγύριζα όταν ήταν μπροστά η Ν.Δ., δεν τα βάφω τώρα και μαύρα επειδή πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει μια σημαντική διακύμανση, που άλλοτε είναι μπροστά η ΝΔ άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αποκρυσταλλωθεί κάτι για να μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Δείχνει ότι ενώ σε επίπεδο δημοσιονομικό έχει διανυθεί ένας σημαντικός δρόμος, αυτή η επιτυχία δεν έχει φανεί και δεν έχει περάσει στους πολίτες. Αυτό που πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες είναι ότι ενώ αποτελούσε προαπαιτούμενο για ό,τι περαιτέρω η προσαρμογή και εκείνοι έχουν βοηθήσει όσο μπορούσαν σ’ αυτό, χρειάζεται πια λίγη υπομονή για να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τη δημοσιονομική αυτή επιτυχία το προσεχές χρονικό διάστημα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Οσο για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τον δήμο Αθηναίων, ο Μάκης Βορίδης απάντησε:

«Δεν το συζήτησα με τον πρωθυπουργό, δεν ήταν καθόλου στα θέματα που συζητήσαμε. Αλλά η μάχη της ελευθερίας δίνεται διαρκώς και δεν μένει σε μια στιγμή. Και δεν έχει μέτωπο μόνο τις δυνάμεις που υπονομεύουν την ελευθερία από τα δεξιά…Έχω πει ότι δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η ΝΔ έχει σωρεία λαμπρών στελεχών, και εντός και εκτός κυβερνήσεως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα ο πρωθυπουργός να επιλέξει ένα πρόσωπο ικανό, που θα καλύπτει τις προσδοκίες του αθηναϊκού λαού».

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews