Αθλητικά

March Madness: Και τώρα οι τέσσερίς τους…‏

March Madness: Και τώρα οι τέσσερίς τους…‏

Ο Μάρτιος μας άφησε, τα “σημάδια” της τρέλας του όμως είναι ακόμα εδώ. Διότι μπορεί να “φάγαμε τον γάιδαρο” στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ των Η.Π.Α. ( ή αλλιώς March Madness), μας έμεινε όμως η “ουρά” κι εκεί είναι όλη η ουσία. Διότι αφού ξεχώρισαν τα παιδιά από τους άντρες, ήρθε η ώρα για το final four, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στις 5 και στις 7 του Απρίλη στο Βόρειο Τέξας.

Τη συμμετοχή τους στο final four κέρδισαν η Florida (το μοναδικό από τα φαβορί που τα κατάφερε), το Wisconsin, το Kentucky και το Connecticut. Με εξαίρεση το Wisconsin δηλαδή, κολέγια μεγάλα, με πλούσια ιστορία και με κερδισμένα πρωταθλήματα στο πρόσφατο παρελθόν τους. Παρόλα αυτά, όσον αφορά το νεανικό Kentucky και το απρόβλεπτο Connecticut, η συμμετοχή τους στο final four αποτελεί σίγουρα έκπληξη, καθώς μέχρι την έναρξη του τουρνουά δεν είχαν δείξει σπουδαία πράγματα κι οι ειδικοί θεωρούσαν τις δύο αυτές ομάδες “ξεγραμμένες”. Ιδίως όμως οι “αγριόγατες” του Kentucky κέρδισαν “με το σπαθί τους” τη συμμετοχή τους στη “μεγάλη γιορτή” του Κολεγιακού Μπάσκετ, καθώς απέκλεισαν, σε παιχνίδια που όλα είχαν συγκλονιστική εξέλιξη στα τελευταία λεπτά, κατά σειρά το αήττητο Wichita State, τους περσινούς πρωταθλητές Louisville Cardinals, αλλά και τους φιναλίστ του 2013, Michigan Wolverines.

Το απόλυτο φαβορί, βέβαια, παραμένουν οι Florida Gators του προπονητή Billy Donovan. Μπορεί να μην παίζουν θεαματικό μπάσκετ, μπορεί να μην έχουν πιθανούς μελλοντικούς “αστέρες” του NBA στη σύνθεσή τους, αλλά είναι μια ομάδα έμπειρη, μεθοδική, ομάδα του προπονητή που ξέρει πως να κερδίζει τα παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι για 30 ολόκληρα παιχνίδια!

Και τώρα οι τέσσερίς τους λοιπόν. Η συνέχεια αυτό το Σάββατο τα ξημερώματα για την Ελλάδα με τους ημιτελικούς Florida-Connecticut και Wisconsin-Kentucky.

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews