Ελλάδα

Η Μαρία Κανελλοπούλου θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΧΑ Μιχάλη Αρβανίτη

Η Μαρία Κανελλοπούλου θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΧΑ Μιχάλη Αρβανίτη

Η βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου με ανακοίνωσή της καταγγέλει το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ενώ επισημαίνει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Κανελλοπούλου:

«Κατά το κλείσιμο της χθεσινής μου (11.3.15) ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στη διάρκεια της συζήτησης και λήψης απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 44 του ΚτΒ επί της προτάσεως της Προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, αναφέρθηκα, μεταξύ άλλων, στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα είπα :

«δεν μας παρακολουθεί η Ιστορία η οποία δεν γεννιέται αν εμείς δεν την γράψουμε. Αυτοί που μας παρακολουθούν είναι οι νέοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας,τα δικά τους παιδιά Γιατί αυτά είναι η Ιστορία και η Ιστορία είναι δανεική από αυτά.

Είναι δανεική η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί αυτών που διέλυσαν την χώρα και πριν από 40 χρόνια. Σ’αυτούς χρωστάμε την αλήθεια, σ’αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».

Αντί για 40 χρόνια, εννοούσα 70 χρόνια και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά λόγω της πρωτοφανούς έντασης που είχαν προκαλέσει οι νεοναζί βουλευτές, ανέφερα τον πρώτο αριθμό εκ παραδρομής.

Στο σημείο αυτό και ενώ ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη ξεκινήσει να φωνασκούν σε υβριστικό και απειλητικό τόνο, όρθιοι και διακόπτοντας παράτυπα και βίαια την ομιλία μου, ένας εξ αυτών, ο γνωστός Πατρινός ακροδεξιός και βουλευτής της Χ.Α. στην Αχαΐα καθώς και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή. ότι «θα μου κόψει το λαιμό».

Το γεγονός συζήτησα, μόλις κατήλθα του βήματος της Βουλής, με συντρόφους μου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία μου και τις αντιδράσεις των βουλευτών Χ.Α., περπατώντας στο διάδρομο που οδηγεί στο καφενείο της Βουλής καθώς και εντός αυτού.

Σαν να μην έφταναν αυτά, σήμερα, 11.3.15 και περί ώρα 9.45 και συγκεκριμένα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM 93,4, ο κ. Αρβανίτης, κληθείς να σχολιάσει τα σχετικά με το γεγονός δημοσιεύματα τοπικών και πανελλαδικών ΜΜΕ, σε ηχητικό αρχείο που έχω στην κατοχή μου, δήλωσε ότι ο πατέρας μου, ο οποίος έχει αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστός στην περιοχή των Καλαβρύτων ως σφαγέας και εγκληματίας και συγκεκριμένα είπε «ο δε πατέρας της, ξέρετε πολύ καλά τι έκανε, πόσους αθώους έσφαζε στα Καλάβρυτα».

Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε και το Κράτος Δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους επιτάσσει την κατάλυσή του.

Γι’ αυτό, πέραν από το να παραμένω και να γίνομαι όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισα να κινηθώ και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής (αρ.333 Π.Κ.), της προσβολής μνήμης νεκρού (αρ.365 Π.Κ.) ενώ επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με βάση τις διατάξεις για την προσβολή προσωπικότητας (αρ.57 Α.Κ)».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews