Συνεντεύξεις

Μαρία Στεφάνου: «Η καρδιά χτυπά κάπου αυθόρμητα χωρίς υποδείξεις, άνευ όρων και στον ρυθμό όπου γεννιούνται τα πιο όμορφα και ειλικρινή συναισθήματα»

Μαρία Στεφάνου: «Η καρδιά χτυπά κάπου αυθόρμητα χωρίς υποδείξεις, άνευ όρων και στον ρυθμό όπου γεννιούνται τα πιο όμορφα και ειλικρινή συναισθήματα»

Μια νέα ιστορία αγάπης, με πολλά μυστικά και πολλή ένταση μας χάρισε η Μαρία Στεφάνου. «Εκεί που Χτυπά η Καρδιά» ο τίτλος και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Silk (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ). Η Αμάντα πολύ καλή στη δουλειά της, όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί προσωπική σχέση με τον εργοδότη της, τον Άρη, έναν ορκισμένο εργένη.

Κυρία Στεφάνου, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο.

Το «Εκεί που χτυπά η καρδιά», είναι ένα ρομαντικό, αισθηματικό μυθιστόρημα. Πρόκειται για την ιστορία δύο ανθρώπων όπου καθοδηγούνται κυρίως από τον εγωισμό τους και δεν τολμούν να δουν πιο βαθιά, ν’ ακούσουν την καρδιά τους και ν’ αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Ωστόσο όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό και απρόβλεπτες καταστάσεις, κάνουν επιτέλους την υπέρβαση. Μεγάλη σημασία έχει φυσικά η συγχώρεση καθώς και το να μπορεί κανείς ν’ αφήσει στην άκρη τον εγωισμό του και να δει πέρα από αυτόν.

Πόσο καιρό σας πήρε η συγγραφή του;

Για το συγκεκριμένο βιβλίο χρειάστηκα περίπου έναν χρόνο για να το ολοκληρώσω.

Μια εργαζόμενη μαμά, πότε βρίσκει χρόνο για να γράψει;

Αυτή είναι στ’ αλήθεια μία πολύ καλή ερώτηση! Στην πραγματικότητα ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει. Μια εργαζόμενη μαμά λοιπόν θα πρέπει να φροντίσει να βρει το χρόνο, να τον «δημιουργήσει» και προσωπικά ακριβώς αυτό κάνω. Αναγκάζομαι πολλές φορές να γράφω με πρόγραμμα το οποίο προσπαθώ όσο τον δυνατόν να τηρώ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Παράλληλα όμως, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η συγγραφή είναι ένας πολύ σπουδαίος και δημιουργικός τρόπος έκφρασης που με γεμίζει και μπορώ να πω ότι κατά κάποιο τρόπο με ξεκουράζει.

«Πού χτυπά η καρδιά»;

Σίγουρα κάπου αυθόρμητα χωρίς υποδείξεις, άνευ όρων και στον ρυθμό όπου γεννιούνται τα πιο όμορφα και ειλικρινή συναισθήματα.

Με ποιον χαρακτήρα του βιβλίου σας έχετε τα περισσότερα κοινά στοιχεία και ποιον δεν θα αντέχατε;

Περισσότερα κοινά στοιχεία έχω οπωσδήποτε με τη Ρένα που είναι η καλύτερη φίλη της Αμάντας, της κεντρικής ηρωίδας. Η Ρένα είναι ένας πολύ ευχάριστος και αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όπου η ίδια σπουδάζει θέατρο και είναι κάπως εκκεντρική. Άλλωστε παίζει καταλυτικό ρόλο στην ιστορία του ζευγαριού, δίνει κάποια στιγμή τη «λύση» και τους βοηθάει να δουν αυτό που και οι ίδιοι δεν θέλουν να παραδεχτούν. Διασκέδαζα πάρα πολύ με τον χαρακτήρα, τις αντιδράσεις αλλά ακόμα περισσότερο με τον αυτοσαρκασμό της.

Δεν υπάρχει κάποιος που δεν θα άντεχα. Πιστεύω πάντα πως για όλες τις συμπεριφορές των ανθρώπων υπάρχουν βαθύτερες αιτίες και τείνω να δικαιολογώ τους πάντες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η τύχη είναι φίλος ή εχθρός σας;

Νομίζω τίποτα από τα δύο. Μου έχουν συμβεί στη ζωή μου πολύ ευχάριστα γεγονότα αλλά και δυσάρεστα αντίστοιχα, όπως σε όλους τους ανθρώπους άλλωστε. Πιστεύω ακράδαντα ότι πάνω απ’ όλα είμαστε οι επιλογές μας αλλά φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη την οποία κανείς μας δεν μπορεί να την ορίσει. Οφείλουμε απλά να την αποδεχόμαστε.

Ποιο γεγονός θεωρείτε αφετηρία στη ζωή σας;

Οπωσδήποτε όταν στα δεκαπέντε μου χρόνια ξεκίνησα να ασχολούμαι με το θέατρο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τότε τις προεκτάσεις που θα είχε στη ζωή μου, στη συγγραφική μου καριέρα αλλά και στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα, τις καταστάσεις, τους ανθρώπους και τον ίδιο μου τον εαυτό. Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που βρέθηκα από πολύ νωρίς σ’ έναν μαγικό χώρο που μου έδωσε τη δυνατότητα να εξελιχτώ σαν άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα.

Μπροστά σε δίλημμα, ακολουθείτε την καρδιά ή τη λογική;

Προσπαθώ ν’ ακολουθώ τη λογική επειδή θέλω να έχω τον έλεγχο της ζωής μου, των γεγονότων και των καταστάσεων αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Η καρδιά θα σε πάει εκεί που εκείνη θέλει ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπου να την αφήνουμε που και που ελεύθερη.

Ετοιμάζετε νέα δουλειά;

Έχω ήδη ξεκινήσει και γράφω το επόμενο βιβλίο μου το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023. Είναι και αυτό μια δυνατή αισθηματική ιστορία για δύο ανθρώπους που γνωρίζονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και ξεκινούν μια σχέση με πολύ συγκεκριμένα όρια. Όμως τα πράγματα στην πορεία εξελίσσονται πολύ διαφορετικά όταν προκύπτουν μοιραία γεγονότα και αναπάντεχες καταστάσεις.

Ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews