Κοινωνία

Με μάσκες υποδέχτηκαν τον Α. Σαμαρά οι απολυμένοι των ΑΕΙ στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Με μάσκες υποδέχτηκαν τον Α. Σαμαρά οι απολυμένοι των ΑΕΙ στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

“Υποδοχή” με κινητοποίηση οργάνωσαν οι απολυμένοι των ΑΕΙ, προς τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Στην ανακοίνωσή του οι διοργανωτές της κινητοποίησης, αναφέρουν: “Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,  κ. Αντώνης Σαμαράς, απόψε, αντί για τα χαρωπά πρόσωπα του “success story”, συνάντησε τις μάσκες των απολυμένων των ΑΕΙ στις πύλες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών. Είχε πάει αμέριμνος να εγκαινιάσει μία καλλιτεχνική έκθεση. Οι εκατοντάδες απολυμένοι  με τις διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ περικύκλωσαν αθόρυβα το προαύλιο του Μουσείου και σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες, καθώς ξεκινούσε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, φορώντας λευκές μάσκες. Δίπλα τους βρίσκονταν και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώσαμε σήμερα αυτή την ειρηνική εκδήλωση, τιμώντας τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. Όλους αυτούς που μοχθούν υπό τις βάρβαρες συνθήκες του Μνημονίου να κρατήσουν την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ίδια την Ελλάδα όρθια.

Δεν τιμούμε και ούτε σεβόμαστε όμως τον ηθικό και φυσικό αυτουργό της καταστροφής: τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας. Απόψε ο πρωθυπουργός παριστάνοντας τον ανήξερο, θέλησε να εισπράξει την υπεραξία από τον μόχθο όλων μας. Βρέθηκε απέναντι στα εκατοντάδες λευκά πρόσωπα των θυμάτων του και το μαύρο πανώ των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού που έγραφε την αλήθεια: “Success Sorry”.

Πηγή ertopen.com

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews