Κοινωνία

Ματαιώθηκε η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Ματαιώθηκε η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Ρολά» κατεβάζουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες μάλιστα προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, υπό βροχή πραγματοποιείται η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια και βρίσκεται στο Σύνταγμα, ενώ ματαιώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως καθώς σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μικρή και η βροχή στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει σταματήσει με αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την πορεία της συγκέντρωσης.

Το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αγωνιζόμαστε για την προστασία των ανέργων, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις, για τις συλλογικές συμβάσεις, για να σταματήσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, για να πάψει η φοροληστεία του λαού μας» δήλωσε.

Αυτήν την ώρα κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και η οδός Σταδίου, ενώ παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργίας, έχουν προγραμματισθεί τρεις συγκεντρώσεις: Η μία έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, με διοργανωτές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), η δεύτερη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με διοργανωτή το ΠΑΜΕ και η τρίτηστην Καμάρα από ανεξάρτητα σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Στην Πάτρα, με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται η πορεία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην Εθνικής Αντίστασης.

Λόγω της 24ωρης απεργίας κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00 πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις πτήσεις.

 

 

 

πηγή: newpost.gr

 

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews