Ελλάδα

Μεΐμαράκης σε Τσίπρα:«Σας εξουσιοδοτούμε να φέρετε συμφωνία την Κυριακή»

Μεΐμαράκης σε Τσίπρα:«Σας εξουσιοδοτούμε να φέρετε συμφωνία την Κυριακή»

Ο μεταβατικός πρόεδρος Ευάγγελος Μεΐμαράκης της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σας εξουσιοδοτούμε να πάτε να διαπραγματευτείτε και να φέρετε συμφωνία την Κυριακή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει στην Κυβέρνηση βολές για το δημοψήφισμα.

«Το βλέμμα όλων των πολιτών μας, των Ευρωπαίων και του κόσμου, παρακολουθεί τη συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι στιγμές είναι τέτοιες που πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, πόσο μάλλον που συζητάμε ένα νομοσχέδιο που νομικά δεν ισχύει» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι θα τολμήσετε κι εσείς να υπογράψετε» συνέχισε να λέει, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό, ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς όταν ήταν εθνικά αναγκαίο υπογράφαμε χωρίς εξουσιοδότηση της αντιπολίτευσης».

Από την άλλη πλευρά ο κύριος  Μεΐμαράκης είπε ότι “ερχόμουν με μία συναινετική διάθεση. Η χώρα ήταν καλύτερα τον Δεκέμβριο του 2014 που μας οδηγήσατε σε εκλογές για να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να χάσουμε έξι μήνες και να χειροτερέψουν όλοι οι δείκτες της οικονομίας.

Mε την ομιλία σας κ. Τσίπρα μας αποδείξατε ότι θέλετε να συζητήσουμε για μία πρόταση που υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση. Η διαπραγμάτευσή σας θα κριθεί από την ιστορία και τον λαό. Μας φέρατε ένα τριήμερο πριν μας βγάλουν από την Ευρώπη”.

Ακόμη απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «αποχωρήσατε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς κανέναν λόγο και ενώ σας χώριζαν 50 – 60 εκατομμύρια. Καλά τα δημοψηφίσματα κ. Πρωθυπουργέ, αλλά είπατε πως το θέμα ήταν εθνικό, ενώ υποκρύπτατε πως ήταν δημοσιονομικό».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι “πράγματι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά πρέπει να τηρούμε κάποιες προϋποθέσεις. Αλλά έπρεπε να έχουμε χρόνο, να είναι το ερώτημα σαφές, το ψηφοδέλτιο να είναι νόμιμο. Στη Μεγάλη Βρετανία, έχει προαναγγελθεί ένα χρόνο πριν το δημοψήφισμα. Στην οικονομία όμως υπάρχουν αδιέξοδα, απο ατυχείς επιλογές μία κυβέρνησης και δεν λύνονται από δημοψηφίσματα.

Δεν έπρεπε να προχωρήσετε σε δημοψήφισμα, αλλά έπρεπε να είχατε την τόλμη να μπορείτε να υπογράψετε και να πάρετε ο ίδιος την ευθύνη. Η διαπραγμάτευση είναι δική σας ευθύνη, δεν συμμετέχει κανείς από την αντιπολίτευση, εμείς ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και αρνηθήκατε. Εμείς είπαμε πως θα στηρίξουμε τη συμφωνία που θα φέρετε με τη δική σας υπογραφή. Σήμερα μας φέρατε την πρότασή σας.

Είναι πολλοί εκείνοι που σκέφτονται ότι με έναν τακτικίστικο ελιγμό προσπαθείτε να εγκλωβίσετε τη Βουλή. Δεν θέλουμε να πάτε εκεί για να πείτε ότι μόνο αυτά δεχόμαστε. Σας εξουσιοδοτούμε να πάτε να διαπραγματευτείτε και να φέρετε συμφωνία την Κυριακή.

Ξέρουμε από διαπραγματεύσεις και ξέρουμε πόσο εκβιάζουν οι δανειστές μας. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, εμείς πονέσαμε όταν αναγκαστήκαμε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, που ήταν αναγκαίες για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

Σας καταλαβαίνω σήμερα, γιατί κάνετε το καθήκον σας, το εθνικό σας καθήκον που όταν εμείς το κάναμε μας λοιδορούσατε, για να μην πω τις διχαστικές σας κινήσεις. Σας λέμε μπράβο όμως που έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση με εμάς”.

Τέλος ο κύριος Μεΐμαράκης κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι “σήμερα έρχεστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Σας ενθαρρύνουμε. Η παράταξή μας ήταν σταθερός πυλώνας και εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και ευχόμαστε να πετύχετε μία καλύτερη συμφωνία.

Και τώρα παίρνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν. Δεν κάτσαμε απ έξω όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν εμείς λαμβάναμε δύσκολες αποφάσεις. Κατά συνέπεια η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση των μέτρων δεν είναι ανάγκη να συζητηθούν σήμερα. Σήμερα ο κ. Τσίπρας έπρεπε να μας ζητήσει εξουσιοδότηση να υπογράψει τη συμφωνία. Ο χρόνος λήγει την Κυριακή, πρέπει τότε να έχουν τελειώσει όλα.

Τελείωσε ο χρόνος, οι αγορές στέκονται, το ευρώ κρατάει. Δεν ξεκαθαρίζουμε λογαριασμούς σήμερα. Ξεκαθαρίζουμε όμως λογαριασμούς με την ιστορία. Η ΝΔ έχει ήσυχη τη συνείδησή της με την ιστορία. Κρατήστε τη χώρα στην Ευρώπη για να έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη”.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews