Ελλάδα

Με το «Σίσυφο» παρομοίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα

Με το «Σίσυφο» παρομοίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό ABC, παρομοίασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το «Σίσυφο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ενώ αποκάλυψε ότι ξεκινάει προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόντρα στα αδιέξοδα του φαύλου κύκλου της λιτότητας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Βαρουφάκης ξεκίνησε με τη φράση του Μαρξ: «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Ευρώπη». Για τον πρώην Οικονομικών, σήμερα το φάντασμα είναι η δημοκρατία, και η αντίδραση της παλιάς Ευρώπης στη δημοκρατία του 2015, όπως αντιδρούσε στο «φάντασμα του κομμουνισμού» το 1848.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών οι εκλογές είναι «θλιβερές και άκαρπες». Ωστόσο σημείωσε ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως είπε σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να στήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της αδιέξοδης λιτότητας που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα.

Παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Επιπλέον εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας «άλλαξε εντελώς πορεία για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική», σημειώνοντας ότι «δεν πιστεύω πως έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Τέλος αναφερόμενος στην αριστερή αντιπολίτευση στο κόμμα και το σπάσιμο με τη δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews