Ελλάδα

Με τον Μάρτιν Σούλτς συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας (εικόνες)

Με τον Μάρτιν Σούλτς συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας (εικόνες)

Με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ηπροώθηση της πρότασης του Αλ. Τσίπρα για εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή και αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Σούλτς, ο πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενεργός και ουσιαστική εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εφαρμογή και αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Πάνω σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλες οι Ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες και ήδη εξετάζεται από νομική πλευρά η θεσμική συμμετοχή του ευρωκοινοβουλίου στην όλη διαδικασία.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Στην συνάντηση εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα συμβάλλει στις εξελίξεις αυτές ,καθώς και το πώς θα παρέμβει πολιτικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια να υλοποιηθούν πολιτικές που θα στηρίξουν τα αδύναμα στρώματα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα».

soults-tsipras

tsipras-papadimoulis

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews