Ελλάδα

Με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Μάλιστα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε γραπτή του δήλωση εκφράζει την απόλυτη στήριξή του τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του πρώην προέδρου του Συνασπισμού.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου

«Ζήτησα να δω τον πρωθυπουργό, με τον οποίο με συνδέει ανθρώπινη αγάπη και ιδιαίτερη φιλία, για να του εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση κι εκτίμηση στις θέσεις που διατυπώνει. Συζήτησα μαζί του και του μετέφερα τη γνώμη μου ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν, ως απλοί θεατές, το διασυρμό της δημοκρατίας και την ταπείνωση της κοινωνίας, από τους διεθνείς μηχανισμούς, που θέλουν την Ελλάδα κερδοσκοπικό εμπόρευμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών. Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε καθεστώς επιτήρησης που άλλοι σχεδίασαν κι επέβαλαν, νομιμοποίησαν και υπηρέτησαν. Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών.

Η χρεοκρατία δεν είναι Δημοκρατία. Η δεσποτεία των μηχανισμών της τεχνοκρατίας δεν είναι πάνω από τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Ο επικοινωνιακός συρφετός, που σκηνοθετεί κινδυνολογίες και παραλυτικά αδιέξοδα, θέλει να λειτουργεί ως εξωθεσμική εξουσία, που περιφρονεί τη δημοκρατική κυβερνητική αυτονομία και κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ε.Ε».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link