Ελλάδα

Μεϊμαράκης: «Υπόσχομαι να φέρω πάλι το χαμόγελο στους Ελληνες»

Μεϊμαράκης: «Υπόσχομαι να φέρω πάλι το χαμόγελο στους Ελληνες»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του κόμματός του στην πλατεία Ομονοίας μεταξύ άλλων τόνισε ότι «υπόσχομαι να φέρω πάλι το χαμόγελο στους Ελληνες».

Ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «επιλέξαμε την πλατεία Ομονοίας για να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας για τον ελληνικό λαό. Επιλέξαμε και τη μέρα, τη γιορτή της Σοφίας, για να στείλουμε το μήνυμα της σοφίας που πρέπει να έχουν οι πολίτες», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «με την βοήθειά σας τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Πρέπει να βάλουμε τέλος στο επικίνδυνο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τα παιδιά μας» .

Επιπλέον ο κ. Μειμαράκης επεσήμανε πως «απευθύνομαι στους νέους και τις γυναίκες. Από τους πρώτους ζητώ να δώσουν τις μάχες και να μην αφήσουν τους άλλους να καπηλεύονται τον όρο «νέο». Στις Ελληνίδες λέω ότι καταλαβαίνω τον πόνο σας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σας. Νιώθω το αίτημά σας, η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά.

Οι μικρομεσαίοι ξέρετε ότι το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα capital controls. Καταλαβαίνω τις αγωνίες των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα έστειλε το μήνυμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, πολλές φορές εργάζονται πάνω από τις δυνάμεις τους.

Μαζί μας είναι και οι άνεργοι που εμπιστεύονται την παράταξή μας για νέες επενδύσεις. Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε πολύ λίγοι. Πέντε εβδομάδες μετά είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή μας».

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα πέτυχε το κόμμα του: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι “είμαστε η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο”.

«Μην ανεχτείτε άλλο εμπόριο ελπίδας. Τι διαλέγουμε να εμπιστευτούμε, μπλόφες και πειράματα ή να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα και σχέδιο;

Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν τι θέλουν. Δεν θέλουν άλλα πειράματα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που πουλούσαν λόγια αξιοπρέπειας πρέπει τώρα να καταλάβουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας “πριν ένα χρόνο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε στους πάντες τα πάντα και δεσμεύονταν για 13η σύνταξη, κούρεμα χρέους κ.ά.

Τότε κάποιοι σκέφτηκαν ότι «ακόμα και τα μισά να γίνουν καλά είναι». Τι έγινε όμως; Η χώρα άρχισε να βυθίζεται πάλι στα ελλείμματα και γύρισε σε ύφεση. Οι πολίτες ένιωσαν ταπεινωμένοι. Είχαν αποφασίσει να παραδώσουν τη χώρα στην θεωρία των παιγνίων. Τι πέτυχαν; Έκλεισαν τις τράπεζες και προκάλεσαν ταπεινωτικές ουρές στα ATMs. Μόνο τότε αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους”.

Επιπλέον τόνισε ότι “οι «έχοντες» με τον ΣΥΡΙΖΑ περάσαν καλά. Οι «μη έχοντες» υπέφεραν. Ομως, οι αυταπάτες τελείωσαν. Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης με συναινέσεις και συνεννόηση. «Συναίνεση και συνεννόηση όμως με όσους θέλουν. Οσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

Αυτό το μοντέλο θα εφαρμόσω ως πρωθυπουργός τη Δευτέρα. Θα συγκροτήσω μια ομάδα διαπραγμάτευσης με τους άξιους και τους ικανούς. Θα συγκροτηθεί και ομάδα εθνικού σχεδιασμού σε συνεργασία με τους φορείς. Θα φτιάξουμε την Εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν να πορευτούμε μαζί.

Ενα συστηματάκι που πανικοβλήθηκε και προσπαθεί τώρα να διχάσει. Εμεις στέλνουμε μήνυμα ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους.

Την Κυριακή τελειώνουμε μια και καλή με το δήθεν. Θα κινηθούμε σε επτά άξονες:

1) Επανεκκίνηση οικονομίας και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
2) Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και λύση στο χρέος.
3) Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
4) Αποτελεσματικότερο κράτος.
5) Κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης. Θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση που κάνει έστω και μια πρόσληψη.
6) Ανοικτή εξωτερική πολιτική.
7) Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση.

Θέλουμε να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τα δύσκολα. Θέλουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls, καθώς και διευθέτηση του θέματος του χρέους. Πρέπει, όπως είπε, να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να περάσουμε σε ανάκαμψη. Στις σκέψεις μας είναι να κάνουμε και Υπουργείο Νέας Γενιάς.

Αν με ρωτούσατε ποιο μνημόνιο θα έσκιζα θα σας έλεγα το «Μνημόνιο Μπαλτά», είπε. Είναι στόχος μας να επενδύσουμε στην παιδεία.

Είπε ότι οι γειτονιές της Αθήνας άρχισαν ξανά να βουλιάζουν από τη μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση. Ποιος συμφωνεί με τις εικόνες που βλέπουμε στις γειτονιές της Αθήνας; Εμείς όχι».

Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών. Πρέπει όμως να είμαστε αμείλικτοι με του δουλέμπορους και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα

Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της διαφθοράς. «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ γιατί υπάρχει και λίστα Τσίπρα», είπε και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κινήσεις με αλλαγή του Συντάγματος και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να βγαίνουν όλα στο φως.

Τη χώρα δεν μπορεί να σώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο οι ΑΝΕΛ. Λύση δεν αποτελεί ούτε ο συνασπισμός Λαφαζάνη – Ζωής, Είναι η τελευταία ευκαιρία, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην ανεπάρκεια».

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφερόμενος στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ελεύθερη δημοκρατία και την επιχειρηματικότητα. Ο Τσίπρας επιχειρεί να πολώσει γιατί νοιώθει ότι χάνει, τόνισε. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται συνεργασίες».

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη. Δεν έταξα αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε. Σε αυτές τις εκλογές μετρά και η τελευταία ψήφος. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Εμεις δεν είπαμε ποτέ σε κανένα «θα σας τελειώσουμε». Εμείς λέμε ελάτε μαζί μας, ακόμα και αν δεν μας ψηφίσετε, υπογράμμισε.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews