Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Θα παραιτηθώ αρκεί να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας

Μεϊμαράκης: Θα παραιτηθώ αρκεί να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας

Προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μίλησε σε δημοσιογράφους για όλους και για όλα, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με το παρασκήνιο που κατά την εκτίμησή του οδήγησε στο εκλογικό φιάσκο του κόμματος.

«Θα παραιτηθώ, θα παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου, αρκεί να παραιτηθεί παράλληλα και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης, αλλά και οι άλλοι συνυποψήφιοί μου από τις θεσμικές τους θέσεις, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.  Μεϊμαράκη:

Αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου προκηρύξαμε την διαδικασία εκλογή νέου αρχηγού. Σ’ αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψήφίους μου και στην διαδικασία.

Γι’ αυτό και δεν έκανα και πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Πρέπει να ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της ΝΔ. Δεν απάντησα ούτε και στις χυδαίες επιθέσεις που δέχτηκα. Χθες δεν μίλησα καθόλου.

Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης προς τους νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. Κι ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά, οι συνάδελφοί μου βρήκαν αυτή την διαδικασία ως πεδίο αντιπαράθεσης. Γνώριζαν εξ’ ολοκλήρου τα πάντα.

Εφόσον δεν κατάλαβαν την σιωπή μου δεν θα καταλάβουν κι αυτά που λέω τώρα. Οφείλω όμως αμυνόμενος και υπερασπιζόμενος τον εαυτό του να εξηγήσω κάποια ζητήματα. Το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί και έπρεπε να προχωρήσουμε την διαδικασία.

Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν την συγκεκριμένη εταιρεία. Αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Με εντυπωσιάζει που από χθες όλοι δήλωναν έκπληκτοι. Όλοι συμφώνησαν στην συγκεκριμένη εταιρεία. Όταν επιλέξαμε την εταιρεία, όλοι ρωτήσαμε ποια εταιρία είναι αυτή. Μας είπαν ότι η εταιρεία έχει αναλάβει κι άλλες διαδικασίες όταν ήμασταν κυβέρνηση και ότι θα φέρει σε πέρας την διαδικασία.

Απορώ πως υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης, που είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία, όπως ο κ. Βορίδης, δεν είχαν πρόβλημα. Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί στον συνεργάτη τον δικό μου την συγκεκριμένη εταιρεία.

Την ώρα που γίνεται κάτι τεχνικό που πλήττει την εικόνα της ΝΔ, αντί να πάμε να σώσουμε το καράβι, αυτοί βρίσκονται απέναντι κάνουν το θέμα πολιτικό και ζητούν την παραίτησή μου. Όλοι γνώριζαν την εταιρεία, το Μέγαρο Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά γνώριζε την εταιρεία, συνεργάστηκαν μαζί της και σήμερα έχουν τόσο θράσος να δηλώνου ότι έφταιγα εγώ.

Απολογούμαι στην υπερήφανη βάση της ΝΔ και δηλώνει ότι το κόμμα θα παραμείνει δυνατό. Το κόμμα είναι εδώ.

Ευχαρίστως θα την παρέδιδα την καρέκλα μου. Και πριν τις εκλογές είχα πει ότι ευχαρίστως θα παραδώσω την καρέκλα. Αλλά θα πρέπει και ο κ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από την Περιφέρεια.

Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, είτε στον κ. Βαρβιτσιώτη, είτε στον κ. Σιούφα, ή στην κ. Μπενάκη ή στην κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Η καρέκλα αυτή μου δημιουργούσε περισσότερα μειονεκτήματα.

Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από τον κ. Πλακιωτάκη να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ και με αφορμή την συζήτηση του Προϋπολογισμού να συζητηθούν κι αυτά τα θέματα. Θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει η διαδικασία.

Καλώ τον Πλακιωτάκη να του παραδώσω την καρέκλα. Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα, αλλά ζητώ να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας και οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

Τέλος, είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Παπαμιμίκο, είναι άνθρωπος του Σαμαρά και του Τζιτζικώστα. Τους είχα προειδοποιήσει. Ζητώ τώρα από κάποιους να σεβαστούν και την πορεία και την ηλικία μας.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews