Ελλάδα

Μια Ακρόπολη από 120.000 τουβλάκια Lego! (φωτό)

Μια Ακρόπολη από 120.000 τουβλάκια Lego! (φωτό)

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης.

H Ακρόπολη φτιαγμένη από 120.000 τουβλάκια Lego παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου η πολύχρωμη μακέτα βρίσκεται σε ειδική προθήκη.

Η ιδέα του Ράιαν Μακ Νοτ να κινήσει την περιέργεια των παιδιών για την Ακρόπολη, μοιράζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία του Αυστραλού δημιουργού, που χρειάστηκε εκατοντάδες ώρες ώστε να αποτυπώσει με τη δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα μνημεία του Ιερού Βράχου. Στη Lego κατασκευή, το παιχνίδι με το χρόνο είναι εμφανές και ο δημιουργός έχει χιουμοριστική διάθεση.

Με μια ματιά το βλέμμα διασταυρώνεται με το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που αποδίδεται ως ρομπότ-πολεμιστής. Ένας γερανός αποκαθηλώνει τα γλυπτά του Παρθενώνα, υπό το βλέμμα ενός εξερευνητή με αποικιοκρατικό κράνος, που δεν είναι άλλος από τον λόρδο Έλγιν, και πίσω του ο Φειδίας διαμαρτύρεται.

Στην άλλη μεριά του μνημείου φωτογραφίζονται στην επίσκεψή τους η Άγκαθα Κρίστι το 1947 και ο Σίγκμουντ Φρόιντ το 1904, ενώ η Μελίνα Μερκούρη χαιρετά με μια αγκαλιά λουλούδια, όπως στη φωτογραφία της στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη». Μια ομάδα τουριστών, ακόμα και ο Γκάνταλφ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πλησιάζουν τον Ιερό βράχο, καθώς ο Περικλής εκφωνεί τους περίφημους λόγους του στους Αθηναίους, το 431 π.Χ, προτρέποντάς τους να στρέψουν τα ματιά τους στα θαυμαστά μνημεία της Ακρόπολης.

Από τη μακέτα δεν λείπει η σύγχρονη Ελλάδα, έτσι γύρω από την αρχαία Αγορά υπάρχει το μαγαζί με τα σουβλάκια, εύζωνοι με φουστανέλα να χορεύουν, ο Έλτον Τζον που δίνει συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Αυτοί και αρκετοί ακόμα χαρακτήρες Lego, συνυπάρχουν με θεατές του 5ου αιώνα π.Χ, που παρακολουθούν παράσταση του Οιδίποδα Τύραννου στο θέατρο του Διονύσου.

Αξίζει να τονιστεί ότι την ευφάνταστη μακέτα φτιαγμένη με Lego δώρισε πρόσφατα το Μουσείο Nicholson του Σύδνεϋ στο Μουσείο Ακρόπολης. Η Ακρόπολη χτίστηκε από 120.000 τουβλάκια Lego σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught και έχει ήδη προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson. Το Μουσείο Ακρόπολης ετοιμάζει παιδικά προγράμματα για το 2015 που θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες να πειραματιστούν με παρόμοια τουβλάκια.

LEGO Acropolis

LEGO Acropolis

LEGO Acropolis

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews