Βιβλίο

«Μια προσευχή για την Κατερίνα Χοροβίτσοβα» 

«Μια προσευχή για την Κατερίνα Χοροβίτσοβα» 

του Arnošt Lustig από τις εκδόσεις Λέμβος 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που εμβαθύνει στα βάθη των ανθρώπινων συναισθημάτων και στην πολυπλοκότητα της προσωπικής και πολιτιστικής ταυτότητας. 

Με φόντο τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, η ιστορία ακολουθεί τη ζωή της Κατερίνας Χοροβίτσοβα, μιας νεαρής εβραίας που ζει σε μια εποχή τεράστιας αναταραχής. 

Η αφήγηση δεν είναι απλώς μια ιστορική αναφορά, αλλά μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής. Οι χαρακτήρες του Lustig είναι πλούσια ανεπτυγμένοι και διαβάζο-ντας το Μια προσευχή για την Κατερίνα Χοροβίτσοβα θα βρεθείτε βυθισμένοι στους αγώνες, τις ελπίδες και τους φόβους τους. 

Το βιβλίο κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Τσεχικής Λογοτεχνίας το 1967 για τη μεταφορά του στον κινηματογράφο και αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Τσέχου συγγραφέα, τα έργα του οποίου συχνά αφορούσαν το Ολοκαύτωμα. 

Μετάφραση: Σόνια Στάμου-Ντορνιάκοβα 

Επιμέλεια: Πηνελόπη Παλατιανού 

Σελίδες: 176 

ISBN: 978-618-5413-35-4 

Το εμβληματικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα για το Ολοκαύτωμα, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της τσέχικης λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά από τη Σόνια Στάμου-Ντορνιάκοβα. 

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link