Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:Εγγύηση σταθερότητας το ΠΑΣΟΚ

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:Εγγύηση σταθερότητας το ΠΑΣΟΚ

Tην εκτίμηση ότι στην Ελλάδα θα έπρεπε να υπάρχουν οικουμενικές κυβερνήσεις, ευρύτατης συνεργασίας, γιατί μόνο με μεγάλες πολιτικές πλειοψηφίες και αποδοχή των κυβερνήσεων από την κοινωνία μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με δεδομένη την αδυναμία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, να συνεργάζονται και να συνεννοούνται μεταξύ τους διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής στη Β” Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χρυσοχοϊδης υποστήριξε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αυτή τη λογική». Για να προσθέσει πως «το πολιτικό μας πρόβλημα δημιουργεί διαρκώς αβεβαιότητες και αναβολές. Η έλλειψη συναίνεσης οδηγεί σε αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να χάσουμε την εμπιστοσύνη και των εταίρων μας και των αγορών.

Οι κομματικοί εγωισμοί είναι το μεγάλο θέμα.Δοκιμάστηκαν σχήματα συνεργατικά, συναινετικά, τα οποία μέσα από την αντιπαλότητα με την εκάστοτε αντιπολίτευση οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Τελικά πρέπει να φθάσουμε στην καταστροφή, για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών παρατήρησε ότι «οδεύουμε δυστυχώς προς τα εκεί. Είτε μια μονοκομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε ενδεχομένως μια συνεργασία με κάποιο κόμμα χωρίς όρους και προϋποθέσεις ασφυκτικές για το αύριο οδηγούν σε ένα βέβαιο, νέο σκληρό μνημόνιο και οι δήθεν διαπραγματεύσεις και αναβολές για καινούργιες διαπραγματεύσεις οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση και χρεοκοπία». Τόνισε δε με έμφαση ότι «η τρίτη λύση, που συμφέρει τον ελληνικό λαό, είναι ο τερματισμός της πενταετούς αυτής περιόδου με την αξιολόγηση της οικονομίας και τη συνέχιση της πορείας μας στον ενάρετο δρόμο της Ευρώπης, όπως και οι υπόλοιπες χώρες».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πει ναι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η αυριανή κυβέρνηση θα κλείσει το θέμα του μνημονίου, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση της οικονομίας, θα έχει μια πιστοληπτική γραμμή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση της χώρας, εάν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους, τι νόημα έχουν οι συνεργασίας και η κυβέρνηση; Εάν το αντικείμενο της όποιας διακυβέρνησης δεν είναι η απασχόληση, οι αλλαγές στο κράτος, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα, δεν έχει κανένα νόημα. Στο ΠΑΣΟΚ αποδείξαμε, ότι είμαστε σοβαροί και έμπειροι εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας της χώρας».

Σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο, ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε πολύ κακή την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. τις δύο πρώτες εβδομάδες, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ότι έρχεται ο «κακός δαίμονας» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταστρέψει τους πολίτες.
Και συνέχισε ότι «υπάρχει ένα οργισμένο μέρος της κοινής γνώμης στο οποίο δημιουργούνται αντίστροφα συναισθήματα».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, «υπάρχει μια ισοπεδωτική και μηδενιστική αντιμετώπισή του. Αυτό που πρέπει όμως να παραδεχτούμε, είναι ότι από τον αντιμνημονιακότατο και στις επάλξεις Αντώνη Σαμαρά του 2010 και 2011, που προσχώρησε το 2012 στις πολιτικές ΠΑΣΟΚ και της Ευρώπης, τη ΔΗΜΑΡ που προσχώρησε και διαλύθηκε λόγω της αποχώρησής της από τη συγκυβέρνηση, τώρα ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό πρέπει να είναι γνωστό σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα και η πολιτική του, ο αγώνας δηλαδή να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, που λέγεται παγκοσμιοποίηση, είναι αυτή που ακολουθείται και από άλλες χώρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link