Πολιτική

Μιχελάκης: Η τροπολογία ήταν φωτογραφική για τον Μπουτάρη

Μιχελάκης: Η τροπολογία ήταν φωτογραφική για τον Μπουτάρη

Φωτιές ανάβει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κάνει λόγο για πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περάσει η τροπολογία που ήρε το κώλυμα με την υποψηφιότητα του Γ.Μπουτάρη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Φωτιά βάζει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αποκαλύπτει πως η επίμαχη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014, και με την οποία μπόρεσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, κατατέθηκε για τον ίδιο, μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ερωτηθείς εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι πιο φιλολαϊκοί από της ΝΔ, ο πρώην υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν φιλολαϊκά ούτε εκείνα που απέτρεψαν προβάλλοντας βέτο, όπως ο νόμος που πρότεινα για τις δημοτικές εκλογές ή το “σπάσιμο” των πέντε μεγάλων νησιωτικών δήμων, ούτε εκείνα που απαιτούσαν, όπως η τροπολογία για τον κ. Μπουτάρη».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία ήρθη το κώλυμα της υποψηφιότητας του Γ.Μπουτάρη, λόγω της προεδρίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είχε έρθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και είχε ψηφιστεί λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης, αλλά και των αντιπάλων του κ. Μπουτάρη για τον δήμο.

Πηγή voria

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews