Επιστημονικά

Microsoft: Φιλοδοξεί να «χτυπήσει» τα iPad με τις ταμπλέτες Surface

Microsoft: Φιλοδοξεί να «χτυπήσει» τα iPad με τις ταμπλέτες Surface

H Microsoft, όπως δήλωσε και ο CEO της Στιβ Μπάλμερ, έχασε τη μάχη της αγορά των smartphones και τώρα επιδιώκει μέσω της εξαγοράς της Nokia να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η Apple ήδη έχει ανακοινώσει εντυπωσιακές παγκόσμιες πωλήσεις και για τα νέα iPhone 5, το οποίο γίνεται sold out από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα.

Έτσι ο κολοσσός της τεχνολογίας προσπαθεί τώρα να μην χάσει έδαφος και στις ταμπλέτες, όπου παρά τον έντονο ανταγωνισμό και σε αυτή την αγορά η Apple έχει το πάνω χέρι με τα iPad. Οι ταμπλέτες σταδιακά εκτοπίζουν τους παραδοσιακούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας IDC, φέτος θα υπάρξει πτώση διεθνώς στις πωλήσεις προσωπικών επιτραπέζιων υπολογιστών σχεδόν κατά 10%, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 αναμένεται ότι οι πωλήσεις ταμπλετών θα ξεπεράσουν εκείνες των επιτραπέζιων PCs.

H Microsoft, της οποίας το μερίδιο είναι μικρό στη συγκεκριμένη αγορά, παρουσίασε δύο νέα ταχύτερα και ισχυρότερα μοντέλα της ταμπλέτας της Surface, που θα αρχίσουν να διατίθενται μέσω διαδικτύου και καταστημάτων σε διάφορες χώρες από τις 22 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1.

Οι νέοι φορητοί υπολογιστές με οθόνη 10,6 ιντσών και οι δύο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, είναι το Surface 2 (με επεξεργαστή ARM και τιμή 449 δολάρια για την έκδοση των 32 GB) και το Surface Pro 2 για επαγγελματίες (με επεξεργαστή Intel, λογισμικό Windows 8.1 και τιμή 899 δολαρίων για την έκδοση των 64 GB). Τα νέα μοντέλα έχουν μπαταρία με 25% έως 75% μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα προηγούμενα Surface (έτσι ο χρήστης θα μπορεί να έχει ανοιχτό το Surface 2 έως δέκα ώρες συνεχόμενες).

Οι αναλυτές εμφανίζονται μάλλον επιφυλακτικοί. «Δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον να αγοράσουν οι άνθρωποι αυτές τις συσκευές. Ναι, είναι φθηνότερες από τα iPads, όμως αυτό αρκεί;», αναρωτήθηκε ο τεχνολογικός αναλυτής Τζακ Γκολντ της εταιρίας J.Gold Associates.

Ως κίνητρο για τους υποψήφιους αγοραστές των νέων Surface, η Microsoft προσφέρει δωρεάν κλήσεις Skype προς σταθερά τηλέφωνα σε πάνω από 60 χώρες για ένα έτος, καθώς και δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 200 GB στην υπηρεσία «νέφους» SkyDive επί δύο χρόνια. Επίσης, το Surface 2 διαθέτει προεγκατεστημένη μια δωρεάν «μίνι» έκδοση του Office (Word, Excel, Outlook, Powerpoint).

Η εταιρεία παρουσίασε ακόμα μια νέα σειρά πιο λεπτών πληκτρολογίων με οπίσθιο φωτισμό, καθώς και μια βάση στήριξης του Surface, ώστε να συνδέεται εύκολα με επιτραπέζια οθόνη και να μετατρέπεται σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Τα νέα αυτά προϊόντα θα κυκλοφορήσουν εντός του 2014.

πηγή fortunegreece.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews