Ελλάδα

«Μίλησε» η βαλλιστική- Η «ΟΛΑ» πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

«Μίλησε» η βαλλιστική- Η «ΟΛΑ» πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Μίλησε η βαλλιστική των καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σήμερα το πρωί στην ισραηλινή πρεσβεία. Η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καθώς τα ίδια καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιηθεί και στο χτύπημα της οικίας του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013.

Όπως είχε γράψει το newpost και επιβεβαιώθηκε, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής από την πρώτη στιγμή είχαν εκτιμήσει ότι η ενέργεια έγινε πιθανότατα από την ΟΛΑ καθώς η μεθοδολογία και η επιλογή του στόχου «έδειχναν» την εν λόγω οργάνωση. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι 54 κάλυκες που περισυλλέγησαν από την πρεσβεία του Ισραήλ είναι από δύο καλάσνικοφ. Τα ίδια όπλα χρησιμοποίηθηκαν στο χτύπημα στον γερμανό πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 στο Χαλάνδρι.

Τότε η ΟΛΑ στην προκήρυξή της καταφέρονταν ενάντια στο Μνημόνιο, την «γερμανική κατοχή» και την «υπόδουλη κυβέρνηση» ενώ για πρώτη φορά είχε αποκαλύψει ότι είχαν αποπειραθεί να χτυπήσουν και στις 12 Ιανουαρίου 2014 γερμανικό στόχο επιχειρώντας να πλήξουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις με ρουκέτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες μπήκαν από την οδό Σώχου και η ομάδα υποστήριξης περίμενε σε κοντινό σημείο. Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι έγιναν από δύο άτομα, συνεπιβάτες, πιθανόν σε δύο διαφορετικές μηχανές.

πηγή: newpost.gr / Αναστασία Γαλάνη

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews