Ελλάδα

Μήνυση σε οδηγό της ΟΣΥ επειδή μετέφερε πρόσφυγες για να τους προστατέψει από τη βροχή

Μήνυση σε οδηγό της ΟΣΥ επειδή μετέφερε πρόσφυγες για να τους προστατέψει από τη βροχή

Η διοίκηση της ΟΣΥ στρέφεται κατά ενός οδηγού της επειδή μετάφερε οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο.

Όλα συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ όταν ξεκίνησε η μεταφορά των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Η μεταφορά γινόταν στο πλαίσιο σχετικής εντολής που είχε εκδώσει το υπουργείο Υποδομών από τις 26 του μήνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Ήδη μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν μεταφερθεί στις κλειστές εγκαταστάσεις του γηπέδου 6 λεωφορεία με οικογένειες προσφύγων, ενώ στις 12:30 ο συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ και μέλος του «Ξεκινήματος» Αποστόλης Κασιμέρης κατευθύνθηκε προς την πλατεία για να διαπιστώσει εάν έχουν μείνει πρόσφυγες στο έλεος της βροχής.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο Έθνος, ο κ. Κασιμέρης εξηγεί: «Γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασα στην πλατεία και βρήκα καμιά πενηνταριά άτομα να είναι ακόμα εκεί, κάτω από τις τέντες δύο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και τα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον».

Αφού τους πλησίασε και τους εξήγησε την ιδιότητά του, επικοινώνησε με το γραφείο κίνησης του αμαξοστασίου του Ελληνικού προκειμένου να πάρει όχημα και να τους μεταφέρει. Αρχικά η απάντηση ήταν θετική και ο κ. Κασιμέρης κατευθύνθηκε προς τα εκεί για να πάρει όχημα. Αργότερα όμως τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε εντολή να μην βγει λεωφορείο από το αμαξοστάσιο.

«Πήρα ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθυντή, ο οποίος μου είπε ότι: «τα λεωφορεία δεν είναι για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες», λέει ο κ. Κασιμέρης ο οποίος παρά τις αντίθετες εντολές πήρε όχημα και κατευθύνθηκε προς την πύλη, την οποία όμως ο φύλακας αρνήθηκε να ανοίξει καθώς είχε διαφορετικές εντολές.

«Εν τω μεταξύ, με εντολή Διευθυντή κλήθηκε και το «100» και ήρθε στο αμαξοστάσιο. Είπα στους αστυνομικούς ότι είμαι από το Συνδικάτο και ότι θα έβγαζα το λεωφορείο για να μεταφέρω πρόσφυγες από την πλ. Βικτωρίας στο Τάε Κβο Ντο, όπως άλλωστε γινόταν όλη μέρα με εντολή του Υπουργείου.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια έφυγαν – παρότι τους είχα δηλώσει ότι εγώ θα βγάλω το λεωφορείο.

Τελικά έβγαλα το λεωφορείο την ώρα που η μπάρα της πύλης είχε ανοίξει για να βγει έξω ένα από τα «υπηρεσιακά» λεωφορεία» λέει ο κ. Κασιμέρης που τελικά έφτασε στην πλατεία Βικτωρίας για να παραλάβει τους πρόσφυγες.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews