Πολιτική

Μηνυτήρια αναφορά Κωνσταντόπουλου κατά του Λαζαρίδη

Μηνυτήρια αναφορά Κωνσταντόπουλου κατά του Λαζαρίδη

Καταγγέλλει δημιουργία παρακρατικού μορφώματος από κυβερνητικά στελέχη και πρωθυπουργικούς παράγοντεςΜηνυτήρια αναφορά κατά του συμβούλου του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθου Λαζαρίδη κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του και ιδιαίτερα την αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο”.

Στην αναφορά του ο κ. Κωνσταντόπουλος  κάνει λόγο για “δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού σύμβουλου του κ. Λαζαρίδη” οι οποίες “αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος”.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού υποστηρίζει ακόμα πως κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς η τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητά από την εισαγγελέα να ερευνηθούν οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών και να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού.

Πηγή news.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews