Ελλάδα

Μείωση επιτοκίων ανακοίνωσε η Πειραιώς

Μείωση επιτοκίων ανακοίνωσε η Πειραιώς

Τη μείωση, κατά 1 εκατοστιαία μονάδα, τόσο του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων (ΒΕΧ) όσο και του προνομιακού επιτοκίου χορηγήσεων (ΠΕΧ), που αφορά επιτόκια κεφαλαίων κίνησης, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης, κατά 1 μονάδα, μειώνεται και το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών. Οι μειώσεις των επιτοκίων αφορούν το σύνολο των θυγατρικών τραπεζών του Ομίλου Πειραιώς στην Ελλάδα.

Η κίνηση της Πειραιώς «διαβάζεται» από παράγοντες της τραπεζικής αγοράς ως προάγγελος ανάλογων κινήσεων και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οπως ανέφερε το Εθνος της 25ης Αυγούστου (ρεπορτάζ: Ελ. Κομίνη) το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί κυβέρνηση και τράπεζες προβλέπει τη σταδιακή μείωση των επιτοκίων, με στόχο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2013 τα επιτόκια χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις θα έχουν μειωθεί έως και 2%.

Οπως αναφερόταν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, προκειμένου να μην επηρεαστούν αρνητικά τα αποτελέσματα των τραπεζών, θα γίνει περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων και στις προθεσμιακές καταθέσεις. Ηδη έχει γίνει σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων των καταθέσεων, καθώς από 7% (και σε πολλές περιπτώσεις και παραπάνω) που πρόσφεραν οι τράπεζες για καταθετικά προϊόντα προθεσμίας, έχουν ήδη υποχωρήσει μεταξύ 3,5% και 4%

Πηγή ethnos.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews