Ελλάδα

Μείωση της ανεργίας… σε 20 χρόνια

Μείωση της ανεργίας… σε 20 χρόνια

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ανεργία.

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα χρειαστούν για να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%. Αυτή είναι η πρόβλεψη που κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την εθνική οικονομία, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕ, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν την λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι από το 2009 έως σήμερα οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το ένα τέταρτο της αγοραστικής τους δύναμης του εισοδήματός τους και η μείωση αυτή θα αγγίξει το 50% το 2014, εφόσον συνεχιστεί η τάση πίεσης των μισθών.

Άλλα στοιχεία που επισημαίνει η έκθεση είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι αποδοχές μισθωτών  και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν κατά 41 δισ. ευρώ, η εγχώρια ζήτηση έχει μειωθεί δραματικά φτάνοντας στα επίπεδα του 1999 και τα τελευταία δύο χρόνια το απόθεμα παγίου κεφαλαίου της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά από το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews