Πολιτική

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ανακοινώσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ανακοινώσει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της τρόικας και το ισόποσο μέτρο

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, από τα μέσα του ερχόμενου φθινοπώρου.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, έχει εξασφαλίσει: α) το ισόποσο μέτρο, που θα αντικαταστήσει τα απολεσθέντα έσοδα, β) την κατ’ αρχήν έγκριση της τρόικας για την εφαρμογή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχικός στόχος του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ήταν να καταργηθεί εντελώς ο φόρος και να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση πραγμάτων.

Ωστόσο, αυτή η προοπτική συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των ελεγκτών, μολονότι και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι «δεν απέδωσε το όφελος που αρχικά υπολογίζονταν». Κι αυτό γιατί, με την επιβολή του φόρου, που είχε σαν αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να ακριβύνει σημαντικά, μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση.

Υπολογίζεται ότι πέρυσι το χειμώνα έφτασε στο -60%, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονο προβληματισμό κατ’ αρχήν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο λόγος; Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι και έσοδα δεν μπαίνουν στα κρατικά ταμεία, αλλά και μεγάλο πολιτικό κόστος χρεώνεται στην κυβέρνηση του, κυριολεκτικά χωρίς λόγο, πλέον. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση για την αλλαγή του καθεστώτος και εξασφαλίσθηκε η έγκριση από την τρόικα.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον πρωθυπουργό στην τελετή εγκαινίων της φετινής ΔΕΘ.

Πηγή voria

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews