Πολιτική

Μητρόπουλος: Κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία μου

Μητρόπουλος: Κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία μου

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κατήγγειλε ότι κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διατάξει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον κ. Νικολούδη (σ.σ. τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τη Διαφθορά) ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον κ. οικονομικό εισαγγελέα να αιτηθεί άρση της ασυλίας μου παραμονή της προκήρυξης των εκλογών, για μία υπόθεση που έχει παραγραφεί και έχει φορολογηθεί κανονικά και που έχει εξεταστεί στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής από το 2013» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «ο κύριος Τσίπρας με τίμησε, και δεν διανοούμαι να αποφασίσει τον πρώτο βουλευτή της περιφέρειας και τον δημοφιλέστερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων» σημείωσε ακόμα.

Αναφερόμενος στην εν λόγω υπόθεση είπε πως «είναι υπόθεση του 1999 που εκκρεμούσε εδώ και αρκετό καιρό» ενώ συμπλήρωσε:

«Θεωρώ πως είναι σχέδιο σπίλωσης και θα κάνω αύριο συνέντευξη Τύπου που θα απαντήσω σε όλους τους σκευωρούς. Αφορά δικηγορική αμοιβή που την εισέπραξαν συνεργάτες μου. Εγώ απλώς ανέλαβα να επαναπατρίσω το ποσό αυτό με τον νόμο Αλογοσκούφη και να το αποδώσω στους συνεργάτες μου.

Το Νομικό Συμβούλιο έπειτα από ερώτημα της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου απεφάνθη πως είναι νόμιμο το ποσό, και τα εφετεία στα οποία απευθύνθηκα αποφάσισαν ότι παραγράφηκε».

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Μητρόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση τους επτά προηγούμενους μήνες καθώς επίσης και για την ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη την οποία είχα καταγγείλει, και τότε που αρνήθηκα στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα, και όταν αρνήθηκα να μπω στον ανασχηματισμό, θεώρησα ότι στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο, κριτικά έκανα το καθήκον μου.

Και θεώρησα πως ως ο πολυγραφότερος κριτικός του μνημονίου σε θέματα ασφαλιστικού γνώριζα τα κείμενα των δανειστών και το ύφος τους, εν αντιθέσει με τους διαπραγματευτές της κυβέρνησης, είχα δημιουργήσει μία θεωρητική θέση επ αυτού. Και στα πρόσωπα και στη δυναμική έπασχε η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης» .

Από την άλλη πλευρά ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για σχέδιο σπίλωσης εναντίον του:

«Έλεγα τις απόψεις μου και γραπτά και προφορικά, αλλά και μπορώ να κάνω την κριτική μου. Πιστεύω ότι κάποιες φράσεις μου ενδεχομένως να ενόχλησαν τους συντρόφους μου. Άλλο να ακούω κριτική, άλλο να υπάρχει ένα σχέδιο σπίλωσης εναντίον μου.

Εγώ υποστήριξα την άποψη ότι παρά το ότι ηττηθήκαμε, παρά το ότι στην αριστερά ανατέθηκε το χειρότερο σχέδιο των τελευταίων δεκαετιών, μπορούμε να παλέψουμε. Το μνημόνιο έχει αρκετά κομμάτια, όπως το ασφαλιστικό που πρέπει να ανατραπούν και πρέπει να δώσουμε μάχη».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να ψηφίσει παρών στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο, ο κύριος Μητρόπουλος δε δίστασε να δικαιολογήσει αυτή του την απόφαση λέγοντας ότι «μπορούμε να διαπραγματευτούμε τα σκληρότερα πακέτα μέτρων του μνημονίου με καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα ομάδα. Το νέο ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε κατάρρευση τις συντάξεις. Η καρδιά μου πήγαινε στο όχι, αλλά η καρδιά μου με οδήγησε σε αυτή τη μεσοβέζικη θέση, λόγω του σεβασμού που τρέφω στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Τέλος σχολιάζοντας τις πληροφορίες που τον θέλουν να είναι εκτός των λιστών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές είπε ότι «ο κύριος Τσίπρας με τίμησε, και δεν διανοούμαι να αποφασίσει τον πρώτο βουλευτή της περιφέρειας και τον δημοφιλέστερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων».

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews