Ελλάδα

Μητρόπουλος: ούτε η Θάτσερ δεν εφάρμοσε τέτοιο πρόγραμμα

Μητρόπουλος: ούτε η Θάτσερ δεν εφάρμοσε τέτοιο πρόγραμμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ειπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία, αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν κοπάζουν.

Μάλιστα αναφέρθηκε με βαριές εκφράσεις στο νέο πρόγραμμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όχι μόνο η Αριστερά σε όλη την ιστορία της, αλλά ούτε η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει».

Σχολίασε δε, ότι το πρόγραμμα του 1988 που έριξε τη Θάτσερ από την εξουσία ήταν μεγαλύτερης ηπιότητας. «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι», πρόσθεσε με νόημα.

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Μητρόπουλος είπε πως η κυβέρνηση έκανε την επιλογή να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο, το τρίτο μνημόνιο», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας την προσφυγή στις κάλπες ως μία από τις ανόητες εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, τόνισε ότι το νέο δάνειο είχε σκληρές ρήτρες, ενώ εκτίμησε ότι εξαρχής οι εταίροι δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ηθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα», πρόσθεσε.

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε αναφορά τόσο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και στον Γιάνη Βαρουφάκη υπογραμμίζοντας πως έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται.

«Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε.

Σημείωσε ακόμη ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link