Ελλάδα

Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική”

Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική”

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει οκ Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακών», διευκρινίζοντας ότι υπό την ηγεσία του η Ν.Δ. θα συνεχίσει να «αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τον κ. Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει όσες επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως υποστηρίζει, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του».

Εκτιμά ότι ακόμη και εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης. Αναφορικά με το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που κυριάρχησε πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο κ Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική».

Πρόσθεσε δε, ότι το προβάδισμα της ΝΔ θα καταγραφεί δημοκοπικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου και ότι θα νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν,

Ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης για το ζήτημα της πολιτική ευθύνης και εάν θεωρεί δόκιμη μιαν εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο των τραπεζών τον περασμένο Ιούνιο, είπε ότι ήδη έχει εξαγγείλει μιας εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση όσων διαχειρίστηκαν την οικονομία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Τέλος στην περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο κ,. Μητσοτάκης ο οποίος προσδιορίζεται ως κεντροδεξιός φιλελεύθερος, σημειώνει ότι θα κάνει άνοιγμα στο Κέντρο χωρίς όμως και να τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τα δεξιά.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews