Γνώμες

The Mortal Instruments: City Of Bones

The Mortal Instruments: City Of Bones

της Δανάης Σωπασή

Έφθασε η πολυαναμενόμενη πρώτη ταινία The Mortal Instruments: City Of Bones στους κινηματογράφους και επισπεύσαμε να την παρακολουθήσουμε μόλις σήμερα στα Village Cinemas. Η διάσημη μεταφορά βιβλίων στον κινηματογράφο κατάφερε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κινηματογραφικής λήψης και να διαφοροποιηθεί τόσο από τα βιβλία του, όσο και από τις προγνωστικές μιμήσεις με Twilight και κυρίως Beautiful Creatures.

Με ελάχιστες σκηνές που παραπέμπουν σε μερικά στοιχεία του Twilight, όπως η σκηνή με το πιάνο και στο Beautiful Creatures λόγω του αρχιτεκτονικού στυλ της κρυμμένης πόλης, το The Mortal Instruments: City Of Bones κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του σύμπαν που θα μας απασχολήσει. Μια ιδιαίτερη οικογένεια και οι προκλήσεις της, έως τα πέρατα του κόσμου με φαντασιακά στοιχεία μυθολογίας να περιπλέκονται στην ανθρώπινη πραγματικότητα. Μα και το σημείο της αρχαίας τραγωδίας παρουσιάζεται και αναπτύσσεται με ένα διαφορετικό τρόπο για να ξαφνιάσει και να εντυπωσιάσει.
Σκηνοθετικά η ταινία προσπάθησε και κατάφερε επιτυχώς να συγκεντρώσει όσα περισσότερα σημεία του βιβλίου (παρ’ όλες τις αλλαγές που ακούγονται) μπορούσε και εντέλει να παρουσιάσει μια σεναριακή δομή με αρχή – μέση και τέλος. Για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, ενημερώνονται για όλες τις πληροφορίες μέσα από καρέ δράσης, περιπέτειας, συναισθηματισμού και ελπίδας, σε έναν κόσμο γεμάτο εκπλήξεις. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους που θα θελήσει το κοινό παρακολουθήσει πάνω από μια φορά. Με υπέροχα εφέ και τεχνολογικές καινοτομίες χωρίς να ξεφεύγουν τα πλαίσια της λογικής, μην το χάσετε!

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link