Εκδηλώσεις

To Μουσείο Ακρόπολης μας προσκαλεί την 28η Οκτωβρίου

To Μουσείο Ακρόπολης μας προσκαλεί την 28η Οκτωβρίου

Ειδικές θεματικές παρουσιάσεις για παιδιά και ενήλικες όλη μέρα με ελεύθερη είσοδο.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το πώς θα περάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα δίνει φέτος το Μουσείο Ακρόπολης το οποίο θα προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Ολη την ημέρα από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη. Σημειώστε λοιπόν…

Πρώτον είναι οι δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης». Εδώ οι επισκέπτες/θεατές θα γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες που υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς αλλά και τους τόπους λατρείας του Ποσειδώνα, της Αρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών γύρω από τους ναούς της θεάς Αθηνάς στις πλαγιές του Ιερού Βράχου.

Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου. Η συμμετοχή στις δέκα παρουσιάσεις είναι έως είκοσι πέντε επισκέπτες σε κάθε μία από αυτές (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η δήλωση της συμμετοχής μπορεί να γίνει στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης. Ωρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10.30 π.μ.-12 μεσημέρι, 1.30 μ.μ., 3 μ.μ. 5.30 μ.μ., 6 μ.μ, 7 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

«Μύθοι σε εικόνες» ο τίτλος των οκτώ εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Ελληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Τα παιδιά καλούνται να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους. Η συμμετοχή είναι έως δέκα παιδιά ανά εργαστήριο (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όπως και στις παρουσιάσεις ενηλίκων η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών της εισόδου του Μουσείου.

Το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Υδρα» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. και παράλληλα το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. Πληροφορίες: Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τηλ. 210 9000900, www.theacropolismuseum.gr.

 

Εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου ας σημειωθεί η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών που πραγματοποιείται πάντα λίγες μέρες νωρίτερα. Φέτος θα γίνει την Παρασκευή (25/10, 7 μ.μ. Ακαδημία Αθηνών) και θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος με θέμα «Μνήσθητε των εν τοις πολέμοις παραλόγων. Οι αρχαιότητες στην Κατοχή».

Πηγή kathimerini.gr

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link